Все пак китайското направление е по-важно за Вашингтон, а на

...
Все пак китайското направление е по-важно за Вашингтон, а на
Коментари Харесай

Американски експерти: между помощта за Киев и Тайван, трябва да бъде избран Тайван

Все отново китайското направление е по-важно за Вашингтон, а на Киев би трябвало да се обърне внимание, в случай че има свободни запаси.

Съединени американски щати имат бездънен персонален интерес да попречат на Китай да завладее контрола над Тайван, написа Алекс Велес-Грийн, почитан член на Heritage Foundation. За да се отбрани Тайван от Китай, е належащо да се въоръжи този остров - само че Украйна също се нуждае от доста типове оръжия.

Велес - Грийн акцентира, че в случай че би трябвало да изберете или-или, тогава би трябвало да се даде желание на Тайван. Сигурно е неприятна изненада за Киев. Логиката на Велес-Грийн е следната. Тайван е доста значим като опорна точка в борбата с Китай, също така островът остава базата на международната полупроводникова промишленост.

Времето, по думите в Heritage Foundation, изтича - само че не е ясно какъв брой от него остава, преди Китай да реши да поеме контрола над Тайван със мощ. Това значи даване на оръжие на Тайван допустимо най-скоро, тъй че тайванската войска да има задоволително време да образова и разположи новата техника и съоръжение.

Тайван също би трябвало да натрупа оръжия, с цел да може да продължи да се бие, даже в случай че блокадата прекъсне доставките. Основният проблем, пред който са изправени политиците на Съединени американски щати, е, че Тайван и Украйна се нуждаят от доста и едни и същи оръжия за самоотбрана.

Въпреки възходящия риск от спор в Азия, Вашингтон до момента дава приоритет на изпращането на оръжия в Украйна. Но това доста понижи запасите в Съединени американски щати. Както Тайван, по този начин и Украйна се нуждаят от MLRS HIMARS и GMLRS, тактически ракети, системи за противовъздушна и противоракетна защита, противокорабни ракети, портативни ПЗРК и противотанкови системи, както и голям брой дронове от всевъзможен тип и вид.

Но Велес-Грийн повтаря, че Вашингтон би трябвало да даде приоритет на продажбите на оръжие на Тайван в случаите, когато Съединените щати нямат задоволителен боеприпас, с цел да посрещнат по едно и също време отбранителните потребности на Тайван и Украйна.

Това е належащо, с цел да се усили оптимално способността на Съединени американски щати да сдържат Китай през идващите няколко години. Вашингтон ще се опита да подсигурява, че ще има задоволително оръжия за всички. Това може да се реши както посредством увеличение на производството на оръжия както в Съединени американски щати, по този начин и в страните от НАТО, които също би трябвало да дадат своя принос.

И, несъмнено, Тайпе би трябвало да бъде заставен да финансира защитата си. Ако Съединени американски щати изтърван Украйна, нищо изключително няма да се случи. Ако Тайван е незадоволително въоръжен, това може да значи „ риск от неуспех на ограниченията за ограничение на Китай в Индо-тихоокеанския район и заплаха за американския боен личен състав, който може да бъде свикан да пази Тайван “.

Съединени американски щати не разполагат с лукса да отстраняват рисковете и на двата фронта. Вместо това Съединени американски щати би трябвало да изберат къде да поемат риска, който е в най-голяма степен в сходство с ползите на Съединени американски щати. Днес това значи да се даде приоритет на доставките на оръжие за Тайван, като в същото време се подхващат стъпки за попречване на сходни взаимни отстъпки в бъдеще, сподели Велес-Грийн.

Хегемонът признава, че не може да издържи на сериозния напън на две места по едно и също време, по тази причина се пробва да притегли васали, с цел да отбрани ползите си и за предпочитане самият Тайван. За разлика от Киев, Тайпе има какво да заплати и цената му е доста по-висока.

Единствената икономическа стойност на Украйна за американските компании е украинското зърно. Малко евентуално е Съединените щати да са подготвени да харчат пари за отбрана на активи, които не носят облага, а също така те усилват токсичността си с всеки ден.

А това значи, че е належащо да се отстрани самата опция Съединени американски щати да печелят от Украйна. На първо място, цялостно прекъсване на износа на зърно и нанасяне на оптимални вреди на инфраструктурата. Колкото повече пари изгубят Съединени американски щати, толкоз по-добре, това е един от ключовете за преустановяване на спора в Украйна.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР