Все пак е много рано да се каже, че парламентът

...
Все пак е много рано да се каже, че парламентът
Коментари Харесай

Според Христо Иванов е много рано да се каже, че парламентът не може да заработи

Все отново е доста рано да се каже, че Народното събрание не може да проработи, дано изчакаме, разяснява пред публицисти съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов. 

Намираме се в тежко политическо разцепление, явно намирането на формули и механизми за диалог е мъчно, заключи Христо Иванов. Вие самите ме питате по какъв начин съм разговарял с някого и медиен интерес провокира, че двама души от 240 са си споделили " Добър ден ", разяснява той, визирайки предходния въпрос какво са си споделили с водача на ГЕРБ Бойко Борисов в пленарната зала. Всичко това е част от тази атмосфера, в която е толкоз мъчно да се намират някакви механизми да се вземат решения, би трябвало очевидно да минем през това, добави Иванов. Той уточни, че нищо изключително не са си споделили с Борисов. Той ме поздрави, аз му отвърнах на поздрава, изясни Иванов. 

Попитан за какво не се е приело предлагането за ротация на ръководителя на Народното събрание, той сподели, че не е взел участие в консултациите. Трябва да питате хора от управлението на групата, уточни Иванов и заяви, че съпредседатели на ПГ на ПП-ДБ са Атанас Атанасов и акад. Николай Денков.  

По отношение на диалозите за държавно управление, Христо Иванов изрази вяра, че всичко, което се случва, ще бъде знак за всички участници за това, че би трябвало здрав разсъдък.

Първият работен ден на депутатите в 49-ото Народно заседание (НС) завърши, без да има определен ръководител на Народното събрание. При първия опит нито една от двете кандидатури за ръководител на Народното събрание - Росен Желязков от ГЕРБ-СДС и Петър Петров от " Възраждане ", не съумя да получи нужните гласове. От " Продължаваме промяната – Демократична България " (ПП-ДБ) предложиха на всеки два месеца да се избира ръководител на Народното събрание и ръководител на правната комисия на ротационен принцип сред първите две политически сили в Народно събрание. Последва председателски съвет, който приключи без съответен резултат.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР