Все още страхът от ваксината е по-голям сред обществото ни,

...
Все още страхът от ваксината е по-голям сред обществото ни,
Коментари Харесай

Д-р. Николова: Проблем е, че младите хора не се ваксинират срещу сезонните грипове

„ Все още страхът от имунизацията е по-голям измежду обществото ни ", съобщи общопрактикуващият доктор доктор. Гергана Николова пред БГНЕС. Тя дефинира като проблем обстоятелството, че огромна част от младото население не се имунизира против сезонния грип.

Тя напомни и, че има въведена стратегия. „ На своите пациенти сложих имунизациите, които получих по тази стратегия, и мога да настоявам, че те не се разболяват. Големият проблем е, че младежите не се имунизират, те поддържат връзка доста и рискът да се разболеят е по-голям.

„ В момента имаме доста и разнообразни вируси, а пикът се чака да е в края на месеца ", разгласи тя. „ Човек би трябвало да се замисли с кого ще се събира, какъв брой огромна ще е компанията му, и в случай че някой не се усеща добре, да не отива на посетители, с цел да не болести и останалите ", поучава докторът.

Д-р Николова показа, че от време на време грипът се появява от нищото. „ Преди да дойдете тук, сте се чувствали добре, и в един миг имате болежка в мускулите, в ставите, боли ви всичко, имате висока температура, болежка в гърлото, сухота, както и изобилна секреция от носа. Това са признаците, които приказват за заразяване от грип ", сподели тя и посочи, че напоследък се следят и нехарактерни проявления.

„ Затова изпращаме пациентите за проби, тъй като при някои началото не е толкоз остро, не е толкоз висока температурата, и по този начин, откакто излязат пробите, ще бъдем сигурни тъкмо какво и по какъв начин да се лекува ", безапелационна е доктор Николова.

Тя означи, че не би трябвало да се прибягва до антибиотици без консултация с доктор, защото при всяко заболяване си има избрана терапия.„ Нека не се самолекуваме, това е значимо да се споделя непрестанно ", изясни докторът.

Д-р Николова поучава жителите да одобряват повече плодове и зеленчуци, да излизат повече на открито, да внимават с нездравословната храна, тютюнопушенето и алкохола.

„ Хипократ е споделил „ Моята храна е моето лекарство ". Начинът на живот предопределя и от какво ще боледуваме ", заключи лекарят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР