Все още нямаме изпълнение на Основното споразумение и на Охридското

...
Все още нямаме изпълнение на Основното споразумение и на Охридското
Коментари Харесай

Косовският вицепремиер Бислими: Сърбия 5 пъти отхвърля европейското споразумение

" Все още нямаме осъществяване на Основното съглашение и на Охридското съглашение ", съобщи вицепремиерът на Косово и началник на косовския преговорен екип Бесник Бислими. Той упреква Сърбия, че нарушава съглашението и на процедура го отхвърля.

" Тогава, когато би трябвало да сме на верния път към цялостното и абсолютно използване на Брюкселското съглашение, означаваме една година от сключването му, а Сърбия към момента отхвърля да подпише и приложи съглашението. " - уточни той.

" Вместо това през този едногодишен интервал се сблъскахме с нарушаванията на Сърбия, с ескалацията на обстановката на място, с устното и формалното отменяне на съглашението и с непрекъснатия деструктивен метод ", сподели Бислими.

По думите му, европейското съглашение е било предлагано обществено пет пъти, само че е било отхвърляно: на 27 февруари в Брюксел, на 18 март в Охрид, на 14 септември в Брюксел, на 26 октомври в Брюксел и на 8 февруари в Ню Йорк.

Бислими твърди, че с това единствено за една година Сърбия е потвърдила, че " мощно попречва напредъка по пътя към цялостното нормализиране на връзките и взаимното признание ". /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР