Все още няма утвърдено лечение за COVID-19, но има четири

...
Все още няма утвърдено лечение за COVID-19, но има четири
Коментари Харесай

Проф. Александрова посочи 4 лекарства, които унищожават коронавируса

Все още няма одобрено лекуване за COVID-19, само че има четири пробни лечения. Това сподели в изявление за предаването „ Тази неделя “ проф. Радостина Александрова, лекар по вирусология в Института по пробна морфология, патология и антропология към Българска академия на науките.
Едното лекуване е с хидроксихлорохин. „ Този препарат е прочут от 1934 за лекуване на малария и автоимунни болести Интересът към него, е тъй като има данни, че може да повлияе върху ранните стадии от заразяването – да попречи на навлизането на вируса в клетките “, изясни проф. Александрова.
Друга терапия е с ремедезивир, който е основан за лекуване на ебола. Смята се, че може да докара до заличаване на вируса.
Последните две лечения са на база два антивирусни препарата за лекуване на ХИВ/СПИН. И двата нападат един ензим, който подкрепя навлизането на вируса в клетката.
Подобен ензим има при Проф. Александрова подсети, че към момента няма безапелационен отговор на въпроса дали преболедувалите ковид получават имунитет. Вирусът е прекомерно неотдавна при нас – малко повече от три месеца, добави тя.
Радостина Александрова прикани да бъдем дисциплинирани и виновни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР