Все още не сме стигнали пиковите стойности на епидемията у

...
Все още не сме стигнали пиковите стойности на епидемията у
Коментари Харесай

Математик отчая всички: Не сме достигнали пика на епидемията у нас, тепърва...

Все още не сме стигнали пиковите стойности на епидемията у нас и занапред числата ще нарастват. В идващите 10 дни се чака хората, които се нуждаят от незабавна здравна помощ, да нарастват, а в идващите 14 дни се чака да се усилят и смъртните случаи. Това съобщи пред Българска национална телевизия математикът Петър Велков.

Той е безапелационен, че най-малко до края на месеца нарастването на инфектираните ще продължи, според от ограниченията. Според всички водещи епидемиолози и лекари на първа линия, ограниченията би трябвало да се затегнат, акцентира Велков.

Има най-различни образци в Европа и освен - колкото повече се бавим, толкоз повече време лишава да се види резултатът от ограниченията и от един локдаун, разяснява математикът. По думите му, случаите ще нарастват в първите няколко дни, даже в случай че ограниченията бъдат затегнати в този момент.

Ако в този момент вземем ограничения, тогава ще имаме и едни доста по-спокойни празници през декември със фамилиите си и ще можем да стартираме по-спокойно и годината, което е добре и стопански.

В момента 20 000 е разликата сред карантинираните и дейните случаи, т.е. има 20 000 дейни лица, които не са под карантина и популяризират евентуално вируса, което е просто неуместно.

Ние не управляваме пандемията, разчитаме на шанса и на самосъзнанието на хората. В момента нямаме данни за действителната обстановка, което е доста притеснително. Изготвянето на математически модели става все по-трудно, т.е. не знаем какъв е действителният брой на инфектираните в България, мъчно е да вършим сметки.

Според математика, данните за хоспитализация също не са действителни, защото един сериозен % от хората, които се нуждаят от болнично лекуване, нямат достъп до хоспитализация. Съответно, това надвишава и данните за смъртността. По разнообразни данни, може би с 50% е по-висока непосредствено смъртността от COVID-19.

Съвсем скоро ще гоним 200 смъртни случая дневно, към този момент минахме три следващи дни с над 100 броя. В момента виждаме смъртността вследствие на седмицата към 1 ноември, а тогава имахме два пъти по-малко инфектирани, което значи че към края на месеца, смъртността ще нарасне двойно.

Скоро ще оглавим съвсем всички ранглисти в Европа, обстановката е тотално изпусната, добави Велков.

Присъственото образование е проблем, учебните заведения са ускорител на пандемията, тъй като децата са преносители, макар че множеството изкарват болестта безсимптомно, безапелационен е Велков, който е и преподавател по математика.

Вчера наш сътрудник преподавател на 33 години загуби борбата с ковид, без никакви болести и остави жена и дете. Затова и ние създадохме фонд за децата на героите, тъй че, дано всеки който желае, да помогне, прикани Велков.

В момента е ужасяващо - нямаме учители, има висока заболеваемост, а леталитетът е извънредно висок - 1,5% при учителите. Ако това продължи, скоро няма да има кой да учи децата ни, направи мрачна прогноза математикът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР