Все още не е извървяла пътя от прокуратурата до МВР

...
Все още не е извървяла пътя от прокуратурата до МВР
Коментари Харесай

Рашков: Прокуратурата може да добави и някой от бившите управляващи в списъка на премиера


Все още не е извървяла пътя от прокуратурата до Министерство на вътрешните работи досието с изявления за забъркани в корупционни и незаконни схеми лица у нас, която министър председателят Кирил Петков занесе на държавното обвиняване през вчерашния ден. Вътрешният министър Бойко Рашков не пожела да каже пред публицисти кои са имената в премиерския лист.

„ Може прокуратурата да добави някой. Например, от някогашните ръководещи – да забележим, да проверим и да стартираме да го следствие “, разяснява той.

По думите му не е висока интензивността по последващите инспекции след оповестяването на глобите по закона „ Магнитски “. „ Една част от имуществата, с които е разполагало едно от лицата, което непрестанно и неотменно стои до ръководителя на Движение за права и свободи в българския парламент, той се освободи навреме, тъй че да не попадне под директното влияние “, съобщи Рашков, явно визирайки Делян Пеевски.

Той добави, че депутатът е с имунитет и за инспекция са нужни съответни дейности на прокуратурата.

По отношение на хазартния необут Васил Божков (също глобен от САЩ) вътрешният министър уточни, че няма никаква информация „ какъв е резултатът от това следствие “: „ Като че ли се стараят сходни „ горещи картофи “ да ги държат при себе си.

По същия метод от 8 декември досега няма противоположна връзка от прокуратурата по инспекцията на Групово дело „ Национална полиция “ по цялостния документооборот и процесите към строителството на Автомагистрала „ Хемус “ по времето на предходното ръководство. От средата на декември са предадени и материали по следствието на ремонтите на язовири, като Рашков ги съпостави със схемата с аутобана.

Бойко Рашков още веднъж анонсира дейности и в енергетиката – положението на ПАВЕЦ „ Чаира “, „ Булгаргаз “, само че и „ Булгартрансгаз “.

Полицаи и прокурори дружно работят против измамници в Карнобат през днешния ден, като министърът анонсира, че ще имат такива акции против всички лица, за които има данни, че правят закононарушения и тормозят локалните хора.

В околните дни ще се обясни имало ли е „ чадър “ над братята, арестувани за убийството на овчар в село Антон. В отговор на въпрос, той отхвърли да е познавал някоя от страните по случая.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР