Все още малко познатото у нас сирене Качокавало е едно

...
Все още малко познатото у нас сирене Качокавало е едно
Коментари Харесай

Качокавало е идеалното сирене за червено вино

Все още малко познатото у нас сирене Качокавало е едно от най-известните и скъпи италиански сирена. В множеството страни цената му е към 650 щатски $ за към 450 г артикул. Но усетът му в действителност си заслужава парите.

А и също така то се явява евентуално най-хубавото сирене, което можете да консумирате, в случай че сте седнали на чаша качествено алено вино. Ето какво е значимо да знаете за сиренето Качокавало, за какво то е идеално за компания на аленото вино и още къса информация кои сирена на какви виновност подхождат:

Името на първокласното сирене Качокавало се свързва с понятията " сирене на конски тил ", " конска стъпка " или просто " конско сирене ".

В исторически проект не е ясно по кое време тъкмо то е почнало да се създава и се е предполагало, че се прави от мляко на кобила. По-вероятното изказване обаче е, че след изработката му, то се е оставяло да се отцежда, вързано върху кол и окачено от двете страни на конски тил.

Сиренето Кочакавало към този момент е предпазен автентичен артикул, който се създава от краве мляко, а в някои елементи на Италия от смесени краве, козе и овче мляко.

Това първокласно италианско сирене, което идеално пасва на алено вино, има нужда да се остави да зрее най-малко 3 месеца.

 Червено Вино

След като те изминат, то продължава да има млечно-бял цвят и на усет да припомня много на моцарелата, само че в случай че не бързате можете да изчакате да доближи интервал на зряла възраст от 2 години и да бъде употребявано настъргано или филирано, сходно на пармезана или пекориното;

Можете да консумирате Кочакавало и в пушен вид, само че още веднъж е добре то да е съчетано с първокачествено алено вино;

Ако спазвате френската традиция, с изключение на чаша алено вино и Кочакавало, би трябвало да поднесете на масата и няколко филийки прясно изпечен самун. Най-добре от франзела.

Макар всеки човек да има разнообразни вкусови усещания и да се смята, че към сирената като цяло пасват по-добре белите виновност, а към алените вина- месните деликатеси, е значимо да запомните следното- колкото по-зряло е сиренето, толкоз по-добре пасва то на по-отлежалите виновност.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР