Какво трябва — и не трябва — да правите, ако спечелите джакпота на Mega Millions, според експерт

...
Все още има шанс — 1 към почти 303 милиона
Коментари Харесай

Все още има шанс — 1 към почти 303 милиона — късметлия да спечели джакпота на Mega Millions, която се покачи до приблизително 1,55 милиарда долара, след като нито един билет не съвпадна с всичките шест числа след тегленето в петък. Ако бъде спечелен, този джакпот може да бъде най-големият в историята на играта, потенциално надминавайки рекордния джакпот от 2018 г. от $1,537 милиарда, спечелени в Южна Каролина. „На това ниво джакпотите са трудни за прогнозиране с пълна точност“, се казва в съобщение за новините на Mega Millions.

Въпреки че осигуряването на златния билет е въпрос на късмет, задържането на новооткритото богатство след такава неочаквана печалба изисква някаква стратегия. Всъщност, в сравнение със средния американец, печелившите от лотарията са по-склонни да обявят фалит в рамките на три до пет години поради липса на финансово планиране.

Yahoo News разговаря с Андрю Локенаут, експерт по лични финанси и основател на thefinancenewsletter.com, за някои съвети какво да правите и какво да не правите, ако спечелите джакпота. Някои отговори бяха леко редактирани за дължина и яснота.

Някой току-що е спечелил джакпота от лотарията, какво трябва да се въздържи да прави?

Андрю Локенаут: Едно : Не подписвайте билета, защото след като хората разберат кой го е взел, всички ще се втурнат след вас. Бих казал, че го поставете на сигурно място и в зависимост от щата, в който се намирате, можете да го поискате анонимно (Делауеър, Канзас, Северна Дакота, Охайо, Южна Каролина или Мериленд).

Второ: Не казвай на никого. Това води обратно към първата точка, защото може да станете жертва на грабеж или хората могат да се опитат да ви изнудват.

Бъдете частни, докато нещата не се контролират. Бихте искали да изтриете социалните си медии или да ги направите лични, докато не разберете нещата. Законно променете адреса си на P.O. кутия. И получете нов телефонен номер и имейл адрес, защото може лесно да намерите и двете онлайн.

Какви действия трябва да предприемат спечелилите от лотарията?

Направете цифрови копия (на криптирано хранилище) или отпечатайте копия на вашия билет. Ако го загубите или някой го открадне... това са щамповани с времето елементи на доказателство, че действително притежавате билета.

Историята продължава

Ще искате да наемете шест различни професионалисти. Първият би бил адвокат, който би ви помогнал да структурирате юридическо лице [и да създадете] тръст, който защитава парите ви.

Кой друг трябва да наемете?

Лична охрана. Искате някой да се грижи и наблюдава вашите банкови сметки, вашите инвестиции, но също така и професионална сигурност, за да защити вашата безопасност.

Счетоводител, който да ви прави обобщение всеки месец или всяка седмица за вашите пари, къде отиват , вашите разходи, как изглеждат вашите инвестиции, защото ще искате да увеличите парите си.

Финансов съветник, който да ви помогне да изградите и създадете вашето богатство, така че да можете да го предадете на бъдещите поколения. Или, ако искате да върнете, можете да създадете благотворителна организация.

Данъчен адвокат, който да ви помогне да спестите от данъчната си сметка. Мисля, че данъчният кодекс е над 75 000 страници. Много богати хора използват данъчния кодекс в своя полза и плащат много малко данъци.

Адвокат по планиране на имоти, който да ви помогне да предадете богатството си на бъдещите поколения.

Дали по-добре да осребрите печалбите на една еднократна сума или да получите анюитетни плащания?

Поради инфлацията и цената на долара, намаляваща с времето, винаги е добре да вземете еднократната сума и след това можете да работите с вашият финансов съветник или хедж фонд [да] стратегически управлява тези пари.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР