Все още има много неща, които не знаем за бебета.

...
Все още има много неща, които не знаем за бебета.
Коментари Харесай

10 невероятни факта за бебетата, които навярно не знаете

Все още има доста неща, които не знаем за бебета. Продължавайки да учим техния напредък и развиване, ние откриваме някои много странни, завладяващи, и, да, даже груби привички, които те развиват. Не се тормозете, те все в миналото ще отвикнат от тях.

Бебетата са привлечени от майчините гърди и пръстите си, тъй като и двете резервират аромата на околоплодна течност, даже и след раждането.

Бебетата и майките могат и обменят ДНК, до момента в който са в утробата, и носят тази генетична информация в продължение на години след раждането.

Майките са предразположени да целуват децата си, тъй като по този начин те поемат всевъзможни вируси или бактерии от бебешката кожа. Това би могло да предотврати появяването на зараза, тъй че целувайте самоуверено!

На бебета порастват косми и даже мустаци, когато са в утробата, само че те ги изяждат и смилат директно преди раждането.

Бебетата плачат с разнообразни акценти, имитирайки звука на гласовете на техните родители.

Новородените нямат изцяло развито зрение и могат да виждат единствено в черно и бяло през първите няколко месеца от живота им. Първият цвят, който  могат да видят е червен.

Бебетата имат изцяло развити нервни окончания в устата, заради това всичко, което допират, пробват с уста.

Бебетата употребяват 50% от запасите си от глюкоза, до момента в който възрастните употребяват единствено 20%. Липсата на “допълнително гориво ” е повода те да спят толкоз доста.

Лекарите стартират да анестезират бебета едвам през 1985 година, тъй като са считали, че дори  и да могат да усещат болежка, новородените няма да я помнят, тъй че това няма да докара до дълготрайни душевен вреди.

Ако майката страда от заболяване, до момента в който носи бебето, то ѝ “изпраща ” свои стволови кафези, с цел да ѝ помогне да се отбрани.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР