Все още има боклуци под моста на АМ Струма, съобщава

...
Все още има боклуци под моста на АМ Струма, съобщава
Коментари Харесай

Нови боклуци са се появили под моста на АМ Струма

Все още има отпадъци под моста на Автомагистрала " Струма ", оповестява bTV.

Въпреки че част от рисковите боклуци бяха извозени, се оказва, че са се появили и нови.

От община Дупница оповестяват, че новият боклук се е появил на 26 август. Тогава неизвестен източник е изпратил видеоклип, на който се вижда по какъв начин камион изхвърля отпадък в общински терен. От Пътната организация обаче показват, че видеото е остаряло.

Десислава Борисова, шеф, Отдел " Екология " към община Дупница, акцентира, че при описанието на отпадъка излиза наяве, че в него има съществуване на индустриални и промишлени боклуци, които по закон имат право да се ръководят от лицензирани компании със съответното позволение. Тя поддържа думите си и със снимков материал, на който се вижда, че след пожара на мястото не е имало отпадък, а сега там има подобен.

По думи на Борисова общината не може да ръководи подобен тип боклук, тъй като се знае кой е притежателят на боклука. По тази причина се чакат предписанията на Министерство на околната среда и водите и Регионалната ревизия по околната среда и водите в Перник.

" Отпадъкът има генезис и охарактеризиране, известно е, че е от активността на компания " Феникс " - Дупница. Освен това е направена инспекция и протокол, в който е писан всеки боклук по настрана. Този протокол демонстрира кой е притежател на отпадъка ", изясни Борисова.

Припомняме, Пътната организация внесе сигнал в Районна прокуратура - Дупница против притежателя на пламналия завод за преправка и изкупуване на вторични първични материали, чийто складирани боклуци провокираха пожара под моста на Автомагистрала " Струма ".

Заради случая от АПИ започнаха инспекции на всички пътни уреди за съществуване на нерегламентирано потребление на пространството под тях.

По-късно пък стана ясно, че компанията, поради която пламна автомагистрала " Струма " край Дупница, е в процедура по лишаване на лиценза. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР