Все още без Неймар, но с място на осминафиналите на

...
Все още без Неймар, но с място на осминафиналите на
Коментари Харесай

Тите ще използва мача с Камерун, за да даде шанс за изява и на резервите

Все още без Неймар, само че с място на осминафиналите на Мондиал 2022, Бразилия ще употребява последния си мач от груповата фаза против Камерун, с цел да даде повече игрово време на запасите в състава. Очаква се селекционерът на бразилския народен тим по футбол Тите да направи промени в състава за утрешния мач, в който и тъждество ще е задоволително за първото място в крайното класиране в група G. 

Тимът на Камерун се нуждае от победа, с цел да резервира възможностите си за продължение към директните елиминации. Дори това може да не е задоволително, защото зависи и от другия мач сред Швейцария и Сърбия. Камерунците се надяват да излязат от групата за първи път от достигането до четвъртфиналите през 1990 година, когато тимът, воден от нападателя Роже Мила, бе отстранен от Англия след продължения. Камерун не съумя да се класира на предходното Световно състезание в Русия през 2018 година. 

„ Ще бъдем съсредоточени и доста дисциплинирани през всички 90 минути “, съобщи селекционерът на Камерун Ригобер Сонг и добави: „ Искам да видя цялостна отдаденост, която ще ни разреши да спечелим трите точки ". 

" Бразилия има 26 футболисти на високо равнище. А и притежаваме страховит тим като цяло “, сподели Тите. 

„ Треньорът към този момент ни заяви след мача с Швейцария, че има намерение да направи промени в състава. Каза, че желае всички да играят и ние сме щастливи от това решение “, разкри полузащитникът на националния тим на Бразилия Фабиньо. 

Извън сметките поради травми са Неймар, Данило и Алекс Сандро. 

39-годишният Дани Алвеш може да стане най-възрастният бразилски футболист, който играе на Световно състезание и да изпревари 38-годишния Тиаго Силва, който е капитан на Бразилия в Катар. Последният мач на Алвеш на Мондиал бе в осминафиналите на шампионата през 2014-а. Той бе контузен за Мондиал 2018 в Русия. Бразилия ще се опита да завоюва класирането в групата си от Световно състезание за 11-и следващ път. Отборът може да приключи първи даже при загуба, според от резултата в другия мач от групата. 

Бразилците нямат проваляне в последните си 17 срещи от групите на Мондиал, с 14 победи и 3 равенства и са изгубили единствено един от последните си 29 срещи от групова фаза – против Норвегия през 1998 година във Франция.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР