Всъщност ротацията в България се състоя. Имахме девет месеца правителство

...
Всъщност ротацията в България се състоя. Имахме девет месеца правителство
Коментари Харесай

Диана Дамянова: Ротацията се състоя

Всъщност ротацията в България се състоя. Имахме девет месеца държавно управление на Политическа партия с един министър на ГЕРБ, в този момент ще имаме държавно управление на ГЕРБ с един министър на Политическа партия. Промените в Конституцията в действителност доведоха до това. Това сподели PR специалистът Диана Дамянова в предаването " България, Европа и светът на фокус “ на Радио " Фокус “ .

Промените в Конституцията по думите й са " безмозъчно деяние, осъществено без оглед на действителностите в страната, евентуално от хора, които са мислели, че 10 години ще ръководят в блок и че цялата смяна е на хартия “.

PR специалистът счита, че ГЕРБ ще се върне във властта с помощта на поддръжката на президента Румен Радев и на съпредседателя на Движение за права и свободи Делян Пеевски. " Борисов е договарящо създание, той умее да пуска мостове, да " осиновява “, да " прекупува “, да прави покупко-продажби. След пика през 2020 година сред тях е имало някакъв мост и съществуването на този мост доста очевидно пролича в това държавно управление, в което Главчев, Борисов или който там е преговарял, е дал външния министър на Радев. Сега за повторно в България ще имаме държавно управление, чиято външна политика ще бъде нестикована с държавното управление “, разяснява Дамянова.

Според нея служебният министър-председател разполага с инструментите за въздействие върху държанието на Стефан Димитров, в случай че той резервира поста си на външен министър. " Но аз не считам, че това ще продължи прекомерно дълго. В някакъв миг това ще откри решение, както нормално в Борисовите разновидности – посредством издигане на трето, задоволително и за двете страни лице, което да се държи съответно. Димитров не е посочил никаква откровена проруска устременост, само че лексиката не беше евроатлантическа “, добави Диана Дамянова.

Според нея препъникамъкът за предходното ръководство е било настояването на ПП-ДБ на поста външен министър след ротацията да застане акад. Николай Денков. " Ако правиш изненадваща оферта, би трябвало да я направиш със супер експерт, който е безспорен. Всичко това беше една страст, която даде началото на договаряния. Самите договаряния банкрутираха, тъй като се оказа, че те нямат преговорна основа “, съобщи PR специалистът.

Меморандумът на ПП-ДБ е закъснялото съглашение, което е трябвало да бъде подписано сред ръководещите партии при започване на живота на нежната коалиция, счита тя. " Не беше написано, тъй като ПП-ДБ се пробваха да скрият от гласоподавателите си, че са в коалиция. Има мостове, постоянно има мостове в името на свършването на нещо. Те би трябвало да бъдат обществени, би трябвало да бъдат " миропомазани “ от българския гласоподавател и той да оправдае една следваща колаборация в името на тъкмо избрани неща, които би трябвало да бъдат измерими. Но дали това е допустимо ще зависи от предизборната акция. Има акции, които могат да създадат живота неосъществим. Борисов няма да води такава акция. Той ще води акция " Видяхте ли, споделих ли ви? “, ще напомня триумфи, ще напомня минималния недостиг, ще демонстрира какъв брой километра пътища е построил. Но по този начин или другояче той ще прави ретрокампания – " При мен беше по-добре “, без да влиза във войнствена изразителност по отношение на своите някогашни сглобкаджии “, счита Диана Дамянова.

ПП-ДБ съгласно нея се намират в доста сложна обстановка. " Ако кажат, че са създали нещо сполучливо през тези 9 месеца, те са го създали дружно с ГЕРБ. Ако кажат, че тези 9 месеца са провалени, това значи, че са провалени самите те. Ако създадат чисто анти-гербаджийска изразителност, това ще бъде акция и за самите тях. Трябва да има възпитание в фамилиите “, добави PR специалистът.

По думите й по разнообразни мотиви в Народното събрание стартират да се тестват нови болшинства. Тя не чака появяването на нови политически планове на идните избори. " Струва ми се, че в този момент нищо ново няма да бъде признато, тъй като махалото на нещо ново се изигра. Струва ми се, че по-скоро ще се нанижат дребни, 2-, 3-, 5-, 6-, 7-процентни партии на терена, които ще бъдат добре пристигнали за Борисов, който не може да направи независимо държавно управление с Движение за права и свободи, даже в случай че му стигат всички гласове, а те няма да му стигат “, предвижда Дамянова.

Силово налаганите решения от страна на ГЕРБ и Движение за права и свободи съгласно нея може да доведат до нов цивилен отпор. " Колкото повече те злоупотребяват с властта, толкоз повече е допустимо да се завърти оста на гласоподавателя. Ситуацията към момента е доста мека и считам, че всяка социология сега дава отговор на страсти, а не на политически решения “, разяснява PR специалистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР