Всъдеходите на Lada скоро ще се предлагат отново в Европа.

...
Всъдеходите на Lada скоро ще се предлагат отново в Европа.
Коментари Харесай

Новите Lada Niva ще се продават в Германия

Всъдеходите на Lada скоро ще се оферират още веднъж в Европа. Във фейсбук групата Lada in Europa Club бяха оповестени фотоси на автовоз, пренасящ коли Niva Travel и Niva Legend. Съдейки по мненията в общността, партидата джипове е предопределена за продажба в Германия. Странното е, че в това време АвтоВАЗ публично не се занимава с доставка на коли за Европа.

Според " Российская газета " всички джипове са оборудвани с мотори Euro-6. Освен това всички коли Lada са минали европейската хомологация. АвтоВАЗ спря да доставя нови коли за Европейски Съюз още през 2019 година. След това последователно бяха разпродадени остатъчните количества от съветски коли в Европа.

Компанията взе това решение заради новите екологични стандарти. Преди това множеството пътнически коли от Русия бяха доставени в балтийските страни, Германия и Чехия. Последният съветски автомобил, импортиран в Европа, беше високопроходимият автомобил Lada 4x4 (VAZ-2121 Niva).

Тази кола беше изключително известна в Германия и Австрия. Например един от притежателите на такова SUV беше да вземем за пример по-малкият брат на Михаел Шумахер и някогашен водач на Формула 1 Ралф Шумахер. Той купи Lada 4x4 напролет на предходната година - за пътувания до провинциалната си вила и превозване на виновност.

Според Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA) през 2020 година в страните от Европейския съюз са продадени единствено 2075 автомобила Lada. Според анализатори тази цифра е с 58,3% по-малка спрямо 2019 година Тогава на европейския пазар бяха продадени 4 981 автомобила съветско произвеждане.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР