Вроден порок на сърцето е причината за смъртта на 10-годишния

...
Вроден порок на сърцето е причината за смъртта на 10-годишния
Коментари Харесай

Стана ясно защо е починал ученикът в Кърджали

Вроден недостатък на сърцето е повода за гибелта на 10-годишния Бейсим в понеделник сутринта, оповестява 24rodopi.com, базирайки се на осведомени източници. Според тях детето не е имало никакви признаци за сърдечното заболяване и нито то, нито родителите му са имали визия за него до деня на кончината му.

Припомняме, че на момченцето му прилошава малко преди първия му час в кърджалийското ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “.

Сърцето на Бейсим е било уголемено и удебелено, като при възрастен човек, което е довело до неочакваната му гибел.

„ Детето е можело да бъде избавено единствено, в случай че е било дефибрилирано по най-бързия метод. Обикновено първите минути са животоспасяващи, само че в тази ситуация в образователното заведение не е имало дефибрилатор “, обявиха нашите източници, поискали анонимност, защото сега в Прокуратурата тече следствено дело за несъзнателно причиняване на гибел.

Припадъкът на Бейсим е еднакъв със случая със звездата на Дания Кристиан Ериксен, който колабира на терена в мача с Финландия на Европейското състезание предходната година. Футболистът е имал същия вид недостатък на сърцето. Тогава той бе избавен, с помощта на бързата реакция на лекарите, които още на тридесетата секунда са го дефибрилирали.

Назначената тройна съдебномедицинска експертиза към момента не е оповестена публично.

Момчето се свлякло на пода и съучениците му извикали дежурния преподавател, който пък викнал здравната сестра. Пристигналият незабавен медицински екип заварил детето без дишане и сърдечна активност. Било е дефибрилирано незабавно и медиците са съумели да възстановят и дишането в колата за спешна помощ, само че по-късно в ОАИЛ детето e издъхнало.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР