Времето за създаване на служебно правителство, както и да отидем

...
Времето за създаване на служебно правителство, както и да отидем
Коментари Харесай

Експерти: Намираме се в тестови период на конституционни промени

Времето за основаване на служебно държавно управление, както и да отидем на избори 2 в 1, бързо изтича.
" За да имаме избори 2 в 1, указът на президента би трябвало да бъде публикуван не по-късно от 8 април. До този миг виждаме, че Димитър Главчев непублично търси специалисти. Най-вероятно ще успее да ги откри, има задоволително лица, чиято биография демонстрира експертност. Но по-интересен е въпросът по какъв начин ще бъде координиран кабинетът сред президента и премиера, тъй като на този стадий като че ли президентът трансферира напълно отговорността на претендента за министър председател. Но да не забравяме, че указът излиза от името на президента ", съобщи политологът Теодора Йовчева в студиото на " България заран ".

В ефира на социологът от " Галъп Интернешънъл Болкан " Яница Петкова добави, че в страната ни специалисти има и ще се намерят хора за нужните постове. Също по този начин ще се търси раздалеченост от политическите партии. ”Със сигурност има нужда диалози да се проведат и с президента, и с партиите. Независимо дали ще има утвърждение от едната, или от другата страна, когато е безшумно, липсва гласност, диалози се водят ", сподели социологът.

След 9-месечната сглобка следва да забележим какви акции ще излъчат партиите и по какъв начин ще накарат гласоподавателите да отидат да гласоподават. 

" Намираме се в тестови интервал на изпитване на конституционните промени. Трудно е да гадаем какъв профил ще се заеме от другите министри в кабинета. В последна сметка ще разберем напълно скоро какъв ще е съставът. Който и министър да остане, това може да се употребява като обосновка, че измененията в Конституцията изискват по-голямо присъединяване на Народното събрание. Избирателите са се свили до извънредно твърди ядра. Няма да има доста опция за привличането на гласоподаватели, с изключение на решилите твърдо да гласоподават, без избори 2 в 1 ", разяснява Йовчева.

За изборната интензивност от основно значение е дали изборите ще бъдат 2 в 1. Петкова уточни, че хората, които са политически дейни, ще гласоподават. “Партиите ще се опитат да привлекат гласуващи, в случай че изборите са на едни дати. Ние не сме изолирани от всичко, което се случва в Европейски Съюз, към нашите политически проблеми се намесват и други тематики, които ще бъдат използвани по време на акцията. За коалиция би трябвало да мислим след изборите. До огромна степен ГЕРБ и Движение за права и свободи не се чака да основат коалиция. В момента, с цел да проведат някаква дейна акция, ГЕРБ и ПП-ДБ би трябвало да са политически съперници. Ние вършим изборите, с цел да може след тях двете страни да беседват. Ако страните откажат да се коалират след изборите, то отново оставаме с ПП-ДБ и ГЕРБ. Най-вероятно още веднъж ще има борба ", съобщи Петкова.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР