Критиците на законопроекта казват, че е вдъхновен от руския закон

...
Критиците на законопроекта казват, че е вдъхновен от руския закон
Коментари Харесай

Сблъсъци в Грузия по време на протеста срещу законопроекта за чуждестранните агенти

Критиците на законопроекта споделят, че е въодушевен от съветския закон за задграничните сътрудници, който се употребява от управляващите за затваряне на устата на дисидентите, отбелязва Агенция Франс Прес. Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи, че законопроектът не е съчетаем с желанието на Грузия да стане част от Европейски Съюз.

Грузинската полиция прибягна нощес до мощ против стачкуващи в столицата Тбилиси, изразяващи недоволството си от законопроекта за задграничните сътрудници, съобщи Франс прес. Полицаи, профилирани в битката с вълнения, се намесиха без предизвестие и използваха сълзотворен газ и гумени патрони против стачкуващите, като удряха и арестуваха десетки хора, установи публицист от Агенция Франс Прес. Лидерът на главната опозиционна партия, Леван Хабеишвили, бе набит при вчерашния протест, съобщи Ройтерс, като се базира на представител на партията " Единно национално придвижване ". Хабеишвили липсващ по време на демонстрацията, след което станало ясно, че той е бил подложен на побой.

По-рано вечерта стачкуващите се събраха пред постройката на Народното събрание, с цел да стачкуват против законопроекта за " задграничното въздействие ", за който считат, че е погазва гражданските свободи. Брюксел съобщи, че текстът излага на заплаха устрема на Грузия да се причисли към Европейския съюз.

Управляващата партия " Грузинска фантазия " се пробва от 9 април да прокара законопроекта, откакто не съумя да направи това напролет на предходната година, когато също имаше огромни митинги против плануваното законодателство.

Критиците на законопроекта споделят, че той е въодушевен от съветския закон за задграничните сътрудници, който се употребява от управляващите за затваряне на устата на дисидентите, отбелязва Агенция Франс Прес. Демонстрации против законопроекта имаше и във втория по величина грузински град Батуми. Вчера хиляди хора взеха присъединяване в проява в поддръжка на ръководещата партия " Грузинска фантазия ".

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР