Времето за декларации от страна на политическите партии изтече. Хората

...
Времето за декларации от страна на политическите партии изтече. Хората
Коментари Харесай

Радев: Времето неумолимо изтича. Търпението на българите се изчерпва |

„ Времето за заявления от страна на политическите партии изтече. Хората желаят ясно поета отговорност ”. Това разгласи президентът при визитата си в Тополовград.

Той добави, че до петък ще връчи третия и финален мандат за сформиране на кабинет.

По думите на Радев пред страната ни има голям брой провокации.

„ Трябва да се вземат доста стратегически решения, а те би трябвало да се вземат от Народното събрание. Има два сюжета – в случай че има обновен бюджет и в случай че няма подобен. Ако няма настоящ бюджет – не желая да разясня ”, сподели президентът.

Според него служебното държавно управление е дефинирало ясни цели за актуализацията на бюджета - обезпечаването на здравна помощ и защита на държавните граници - неща, които очаквали българските жители.

" Очаквам ЦИК да даде своето изрично мнение дали софтуерно е допустимо провеждането на избори 2 в 1. Досега не сме имали разбъркване на парламентарни и президентски избори, би трябвало да се подходи доста деликатно. Аз съм в неизгодна обстановка освен това състояние, всяка партия, ще си издигне личен претендент ", сподели президентът.

Според него разговорът сред партиите и президентската институция е значим, само че доста по-голям е разговорът сред самите партии, които би трябвало да намерят формула за съставяне на държавно управление.

" Времето непреклонно изтича. Всички варианти са вероятни, само че аз очаквам доста ясна поръчка от партиите към хората, към жителите, че те са в положение да образуват стабилно болшинство. Не желая да злоупотребявам за шансове, виждаме че всеки ден имаме разнообразни мнения от другите партии. От всички диалози които водих тези дни със стотици жители, българите гледат с огромна вяра, само че партиите би трябвало да знаят че търпението на българите се изчерпва ", съобщи президентът Радев. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР