Времето ще се задържи облачно, на много места с валежи

...
Времето ще се задържи облачно, на много места с валежи
Коментари Харесай

Дъждовете НЕ СПИРАТ! Днес ще бъде...

Времето ще се задържи облачно, на доста места с превалявания от дъжд. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките.

Значителни по количество бяха през нощта в южните региони и централната част на Северна България, а през днешния ден на обособени места в Родопите. Там са вероятни и гръмотевици. Температурите ще са в необятни граници: минималните – от 3°-5° в северозападната част от страната до 8°-13° в Югоизточна България и по Черноморието; оптимални – от 6°-8° в Северозападна до 14°-17° в Югоизточна България и крайните югозападни региони.

В югоизточните региони ще продължи да духа сдържан южен вятър. В Дунавската низина вятърът краткотрайно ще се ориентира от североизток, а след обяд от север-северозапад. Привечер с него ще стартира да нахлува леден въздух и през нощта против понеделник дъждът в северозападните планински региони ще премине в сняг.

Атмосферното налягане ще е по-ниско от междинното за декември. След обяд ще се покачва.

По Черноморието ще е най-вече облачно с валежи от дъжд над северната част. Ще духа сдържан, краткотрайно и мощен южен вятър. Максималните температури ще са 14° - 19°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще бъде е 2-3 бала.

В планините няма да е уместно за туризъм. Ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, над 1800 метра - от сняг. На места в Родопите преваляванията ще са обилни, вероятни са гръмотевици. Ще духа мощен и плевел юг-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 8°, на 2000 метра - към 0°.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР