Времето най-сетне се оправи, слънцето не е със зъби и

...
Времето най-сетне се оправи, слънцето не е със зъби и
Коментари Харесай

5 идеи за разходка около София през уикенда


Времето най-накрая се оправи, слънцето не е със зъби и по всичко наподобява, че пролетта към този момент е тук. След студения януари сме зажаднели за слънце, О2 и природа. Този уикенд се обрисува времето да е чудесно за разходка измежду природата. И в случай че не сте възнамерявали нещо авансово или желаете да отскочите единствено до най-близките места, през днешния ден ви споделяме 5 хрумвания за бърза и освежаваща разходка наоколо до София.

Панорамна пътека Панчарево

Най-близкото местенце, на което можете да се докоснете по едно и също време до гора и вода, е край езерото в Панчарево. Това към този момент е съвсем квартал на София, а картата за градския превоз важи и за рейсовете, стигащи до там. За разходката имате два разновидността - асфалтирана алея, която е по-кратка, равна и доста лесна за минаване, и виеща се нагоре пътека през гората, от която се разкриват невероятни гледки на езерото и покрайнината. Целият кръгообразен маршрут е 7,5 км, само че в случай че ви се коства доста, можете да го минете единствено в едната посока и да хванете рейс от идната спирка. Няма нищо по-разтоварващо в края на седмицата от това.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Luba | Travel blogger (@bulgarianonthego)

Алея на здравето - Банкя

Друго близко и извънредно красиво местенце, уместно за уикенд разходка, е Алеята на здравето в Банкя. До там също можете да стигнете с рейс или с кола. Маршрутът нагоре е елементарен и подобаващ както за деца, по този начин и за възрастни хора. Попадате измежду високи смесени дървета, които незабавно изтриват от мозъка ви всевъзможен спомен за града и работата през седмицата. А на връщане можете да си налеете и минерална вода, за които лечебни свойства към този момент сме писали.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Sketches of Sofia and More (@sketches_of_sofia)

Геопарк Искър-Панега

Намиращ се единствено на час път от София, малко преди входа на град Луковит, паркът минава около река Златна Панега, а алеята води през голям брой мостчета, беседки, дървени платформи, които вършат разходката в действителност вълнуваща. Освен това, на мястото са открити остатъци от римско светилище, а наоколо до извора е открита плоча на бога на медицината Асклепий, щерка му Хигия и сина му господ Телесфор. Смята се, че водата там е лековита.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от ROXANA | TRAVEL IDEAS & TIPS (@checkedin.ro)

Екопътека Галунка

Пътеката свързва селата Бистрица и Железница и е доста приятна и ненатоварваща, в случай че желаете просто да релаксирате измежду природата след натоварена седмица. Можете да тръгнете от село Железница – спирка “Анева чешма ” на рейсове 69, 70, 98 или от село Бистрица – паркът над селото. Времето за изминаване без отмора е към час и двадесет минути, дължината на пътеката е малко повече от 4 км.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Trayan Ivanov (@trayan.ivanov)

Боянско езеро

Пътеката към Боянското езеро стартира малко по-нагоре от Боянската черква. Пътят за водопада и езерото първоначално е еднакъв, по-нагоре се разделят, само че табелките ще ви упътят чудесно. Маршрутът не е доста претрупан, само че има непрекъснато нанагорнище. До езерото се стига за към час, а гледката е невероятна. Боянското езеро има собствен неповторим цвят на водата, който би трябвало да видите сами. Снимките не могат да го уловят, нито да предадат чувството, когато сте край него.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Margita Kiryakova | Hiking Bulgaria | Travel Mom (@margitakiryakova)

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР