Времето на дипломацията не е изчерпано и очакваме всички страни

...
Времето на дипломацията не е изчерпано и очакваме всички страни
Коментари Харесай

БСП: Времето на дипломацията не е изчерпано

" Времето на дипломацията не е изчерпано и чакаме всички страни да се въздържат от военна ескалация и да влагат старания за реализиране на трайни взаимноприемливи решения ". Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в декларация във връзка признаването от Русия на независимостта на Донецка и Луганска национални републики. Левицата предлага още договаряния под егидата на Организация на обединените нации за " урегулиране на спора в сходство с правилата на интернационалното право ".

Президентът Румен Радев съобщи в туитър, че решението на Кремъл " обрича на неуспех напъните за деескалация на спора в Украйна и води до повишаване на напрежението в целия район ". Премиерът Кирил Петков написа също в туитър, че " България осъжда решението на съветския президент да признае Донецка и Луганска области за самостоятелни ". Министерство на външните работи също съобщи, че то " е жестоко нарушаване на интернационалното право и подкопава европейската сигурност ".

Другите три партии от ръководещата коалиция излязоха с обща декларация. " Остро осъждаме решението на съветския президент Владимир Путин да признае самообявилите се за самостоятелни страни области в Източна Украйна ", се споделя в нея. Христо Иванов от Демократична България заяви, че обща декларация на Народното събрание се чака " в идващите дни ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР