Първият държавен медицински хеликоптер за спешна помощ по въздуха още

...
Първият държавен медицински хеликоптер за спешна помощ по въздуха още
Коментари Харесай

Медицински хеликоптер: Защо черната кутия на машината още е без сертификат?

Първият държавен медицински хеликоптер за незабавна помощ по въздуха още не може да полети по предопределение. Пилотите още не са положили изпит пред производителя, а софтуерът на черната кутия към момента е без документ.

До края на седмицата се чака водачите да бъдат изпитани от италиански инструктор. Започват и подготвителните полети на медиците.

След тяхното образование ще се извърши втори демонстрационен полет с напълно български екипаж. А след него – авиационният оператор „ България Хели Мед Сървиз “ ще бъде подготвен да прави полети по предопределение.

 Първи тестови полет: Обучават медиците за реакция при спешни обстановки в медицинския хеликоптер България 3 мин. Първи тестови полет: Обучават медиците за реакция при спешни обстановки в медицинския хеликоптер  Първи подготвителен полет на медицинския хеликоптер България 2 мин. Първи подготвителен полет на медицинския хеликоптер  Разследване на bTV: Има ли документ, че забележките по хеликоптера са отстранени? България 4 мин. Разследване на bTV: Има ли документ, че забележките по хеликоптера са отстранени?  Министърът на превоза: Първият медицински хеликоптер е безусловно изправен Тази сутрин 2 мин. Министърът на превоза: Първият медицински хеликоптер е безусловно изправен  Първи тестови полет: Обучават медиците за реакция при спешни обстановки в медицинския хеликоптер България 3 мин. Първи тестови полет: Обучават медиците за реакция при спешни обстановки в медицинския хеликоптер  Първи подготвителен полет на медицинския хеликоптер България 2 мин. Първи подготвителен полет на медицинския хеликоптер  Разследване на bTV: Има ли документ, че забележките по хеликоптера са отстранени? България 4 мин. Разследване на bTV: Има ли документ, че забележките по хеликоптера са отстранени?  Министърът на превоза: Първият медицински хеликоптер е безусловно изправен Тази сутрин 2 мин. Министърът на превоза: Първият медицински хеликоптер е безусловно изправен

След следствие на bTV, което сподели, че софтуерът на черната кутия на първата ни въздушна кола за спешна помощ не е сертифициран, тогавашният министър на превоза, а в този момент длъжностен, увери, че лицензирането ще завърши до началото на месец април.

„ Става въпрос за сертификацията на програмен продукт. В момента е в развой узаконяването и от италианските управляващи, и от производителите. Увериха ни, че в края на март или при започване на април сертификацията ще завърши и ще получим съответния документ за тази компетентност “, сподели в средата на март Георги Гвоздейков.

Днес обаче от министерството на превоза дадоха отговор за bTV, че се чака това да стане доникъде на май.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР