Времето, което президентът разумно даде, беше пропиляно безвъзвратно. Конфронтацията започна

...
Времето, което президентът разумно даде, беше пропиляно безвъзвратно. Конфронтацията започна
Коментари Харесай

Михаил Миков: Начинът, по който се тръгва в 48-ия парламент, вещае нови избори

Времето, което президентът рационално даде, беше пропиляно окончателно. Конфронтацията стартира още на тези предварителни диалози, в случай че въз основата на тази борба не се търси образуване на някаква евро-атлантическа ос, както се манифестира, някакво проукраинско държавно управление, както се надпреварват партиите от десницата - ГЕРБ, Демократична България, Политическа партия. И всичко това на фона на редица задълбочаващи се проблеми в обществото, в Европа, които желаят работа за законодателни решения, а не политическо говорено, още повече когато става дума за непознати, а не за български ползи. Това сподели за БНР Михаил Миков, някогашен ръководител на 42-рото Народно заседание и някогашен водач на Българска социалистическа партия.

По думите на Миков тематиката за Русия и Украйна се извежда като приоритет, тъй като " явно има некадърност за решение на действителните проблеми, свързани с икономическата обстановка, рекордната инфлация, с вероятностите за зимата, с дълбоките неравенства в нашето общество ".

" Темите, които се разискват в Народното събрание, са такива, по които българските жители са разграничени. Има доста тематики, по които жителите биха дали поддръжка и единодушие, те обаче не участват в диалозите, водени в Народно събрание ", сподели Миков.

Според някогашния ръководител на Народното събрание разискването дали да бъде поканена съветската посланичка Елеонора Митрофанова на откриващото съвещание на Народно събрание е било " безумство ":

" И в случай че това безумство не спре, явно срокът, който беше даден за търсене на единодушие, се проваля. Вече няма да може да се чака нищо друго. Дори да се реализира някакво единодушие на болшинство за проукраинско държавно управление, то ще влезе в тежък конфликт с настроенията и упованията на българските жители ", добави още Миков.

Михаил Миков уточни, че методът, по който се потегля в 48-ия парламент, вещае нови избори, " на които ще се даде оценка и за пропиления късмет за едно обикновено ръководство ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР