Времето и смъртта са на пауза за хората, поставени в

...
Времето и смъртта са на пауза за хората, поставени в
Коментари Харесай

Американска компания замразява безнадеждно болни хора, за да ги съживят в бъдеще

Времето и гибелта са „ на пауза ” за хората, сложени в криокамерите на Фондацията за удължение на живота Alcor - компания от Аризона, която специализира в региона на криоконсервацията. „ Имаме 199 пациенти и съвсем 100 домашни любимци, за които се грижим. Важно е да отбележим, че всички те са клинично мъртви. Телата им са криоконсервирани ”, прецизира някогашният изпълнителен шеф Макс Мор.

Целта е пациентите, както ги назовават в Alcor, да бъдат съживени в бъдеще, когато технологиите ще са задоволително напреднали и ще има лекуване за заболяванията им.

Мор изясни и процедурата по криоконсервация. „ След като човек е разгласен за клинично мъртъв, тялото му се реалокира във вана с лед и му се слага уред за изкуствено дишане. След това се преливат химикали, които предотвратяват увреждането на клетките и тъканите ”.

След това телата се слагат в криокамери, където на процедура не се замразяват, а в действителност се трансформират в „ стъклени блокове ”, които задържат клетките на място. Процедурата се прави в течен азот при температура от минус 110 градуса по Целзий.

„ В криокамерите няма никаква биологична или неврологична интензивност. Това в действителност е и задачата – няма значение дали ще си вътре един ден или 100 години. След като излезеш, че си същият човек ”, акцентира Мор.

От Alcor обаче са безапелационни, че няма гаранции дали технологията ще напредне задоволително, с цел да може процедурата по възкръсване да бъде осъществена.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР