Времето е горещо, но броят болни от Ковид расте. За

...
Времето е горещо, но броят болни от Ковид расте. За
Коментари Харесай

Д-р Аспарух Илиев със съвет какво да не пием при Омикрон

Времето е горещо, само че броят заболели от Ковид пораства. За уикенда броят умряли от Ковид е 29 души - съвсем всички неимунизирани. В това отношение изненада няма.

Това разяснява във " Facebook " доктор Аспарух Илиев.

Омикрон не е безопасен, просто е по-лек от предходните разновидности, само че си остава много сериозен, изключително в случай че сте с повредено тяло. Лекувайте хроничните си заболявания, пийте доста течности, ваксинирайте се (ако не сте), не започвайте да пиете кортикостероиди, не са бонбони.

Ранното приемане на кортикостероиди при Ковид (таблетки) единствено удължава заболяването и усилва риска. Тези лекарства имат място в по-сериозни случаи и то след 5-6 ден на заболяването. Омикрон протича с тежки болки в гърлото, хрема, кашлица, може да сте положителни повече от 7-8 дни, първите дни може да са много неприятни и вирусът да ви смъкна на легло. Не се заразявайте без потребност, няма добър и необходим Ковид. Ако сте имунизирани и/ли сте с бустер, няма да имате особени проблеми.

Сега - лятото и ваканцията, е добър миг, в случай че сте над 40 години (за страдание в България сърдечно-съдовите заболявания се подмладяват), да ревизирате кръвната си захар на гладно (за възможен диабет), кръвно налягане, бъбречна функционалност (креатинин) и да започнете да се движите повече, да сваляте наднормени килограми.

И най-важно - по-малко цигари, алкохол, сол и мазни храни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР