Времето днес ще преобладава слънчево, но от запад на изток

...
Времето днес ще преобладава слънчево, но от запад на изток
Коментари Харесай

Слънчево време днес, но на места ще вали и гърми

Времето през днешния ден ще доминира слънчево, само че от запад на изток ще има и краткотрайни нараствания на облачността, към и след обяд ще е купеста и купесто-дъждовна. На места в Централна и Източна България ще има превалявания от дъжд, а в обособени региони от Горнотракийската равнина, Родопите и Лудогорието ще има и гръмотевична активност. Максималните температури ще са от 20° - 22° в Западна България до 24° - 26° тук-там в Южна. В София оптималната температура ще е към 20°.

В планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността и тук-там в региона на Централен Балкан и Родопите ще превали дъжд, над 2200 метра – подправен със сняг. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде към 13°, на 2000 m - към 5°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността, само че ще е без превалявания. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат сред 19° и 22°. Температурата на морската вода е 9°-12°. Вълнението на морето ще отслабне и ще бъде 2 бала.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР