Времето днес ще е предимно слънчево с временни увеличения на

...
Времето днес ще е предимно слънчево с временни увеличения на
Коментари Харесай

Температурите тръгват нагоре, вижте прогнозата за седмица напред

Времето през днешния ден ще е най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността. Преди обяд тук-там в низините и котловините ще има мъгла. Ще духа слаб до сдържан югозападен вятър. Максималните температури ще са сред 12° и 17°, в София - към 12°.
 
Над планините ще доминира слънчево време. След обяд от запад облачността, междинна и висока, ще се усилва. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад, който последователно ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра - към минус 2°.
 
По Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 9° и 14°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е към 2 бала.
 
В петък ще бъде най-вече слънчево. Вятърът ще бъде от юг-югозапад, до сдържан. Температурите ще се повишават; в петък и събота минималните ще са над нулата, а оптималните - към и над 15°, през втория ден на обособени места до 20°. Повече облачност ще има над Рило-Родопската област и там е допустимо да превали едва.
 
В неделя вятърът ще се обръща от югоизток и ще се усили. Ще има по-значителни нараствания на облачността, на обособени места в северозападните и планинските региони ще превали, най-вече слаб дъжд. Ще се задържи топло за интервала с минимални температури сред 5° и 10°, оптимални - най-вече сред 13° и 18°.
 
През първата половина от новата седмица ще доминира облачно време, покачва се вероятността за превалявания, на повече места в западната половина от страната и в понеделник. Вятърът ще се ориентира от изток. Температурите постепенно ще се намаляват, в понеделник дневните, във вторник и сряда - и минималните.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР