Времето днес ще бъде доста топло за февруари. Макар и

...
Времето днес ще бъде доста топло за февруари. Макар и
Коментари Харесай

Малко облаци и мъгли. Топло за февруари

Времето през днешния ден ще бъде много топло за февруари. Макар и с малко облаци и мъгли, оптималните температури ще са от 5°-7° по река Дунав, където ще има по-трайни мъгли, до 13°-15° в крайните южни региони. На места ще превали слаб дъжд. Ще е съвсем безшумно. Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик Виктория Клещанова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

По Черноморието основно до обяд ще е със забележителна ниска облачност или мъгла. По-късно денем видимостта ще се усъвършенства, само че от запад ще се усили високата и междинната облачност. На обособени места ще превали дъжд. Ще духа слаб вятър с южна съставния елемент, само че до вечерта ще се ориентира от север. Максималната температура на въздуха ще е от към 8° в северните региони до 14° в южните. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, на север - 3 бала.

Над планините облачността ще е по-често забележителна, само че основно преди обяд ще има и по-съществени разкъсвания. На обособени места ще има и слаб дъжд от дъжд, над към 1600 метра - от сняг. Ще духа сдържан югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра - към 0°.

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца, ще продължи да се покачва и вечерта ще е близо до междинното.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР