Временно разстройство на здравето, неопасно за живота - лека телесна

...
Временно разстройство на здравето, неопасно за живота - лека телесна
Коментари Харесай

Как се оправда окръжният съд в Стара Загора

" Временно разстройство на здравето, неопасно за живота - лека телесна щета. "

Това е заключението на съдебномедицинската експертиза по случая с 18-годишното момиче с голям брой пострадвания по главата, крайниците и тялото. От обяснението от окръжния съд излиза, че то е в основата на решението нападателят да бъде освободен. 

" В съответния случай, от заключението на съдебномедицинската експертиза онлайн лице, приложено по досъдебното произвеждане, при разглеждане на делото, се открива, че описаните увреждания на потърпевшата, поотделно и в цялост, са предизвикали на същата ВРЕМЕННО РАЗСТРОЙСТВО НА ЗДРАВЕТО, НЕОПАСНО ЗА ЖИВОТА – ЛЕКА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА (главните букви и правописът изобщо са от оригинала-бел.ред.) ", се твърди в, който взема решението да пусне нападателя.

Преди това. районният съд указва мъжът да бъде арестуван, само че при обжалването окръжният съд анулира това определение и не постанова мярка за неотклонение. Причината, съгласно съда е, че съгласно експертизата на момичето е породена лека, а не междинна телесна щета. При тези случаи законът указвал, че потърпевшият може да заведе частно дело против причинителя, който обаче не предстои на налагане на мярка за неотклонение. Мярка за неотклонение можела да бъде взета от съда по отношение на обвинения единствено в границите на наказателно гонене, което се води от държавното обвиняване.

Иначе правосъдният състав от окръжния съд считал, че съществува действителна заплаха нападателят да извърши и друго закононарушение, тъй като имал прояви като персона с висока степен на социална заплаха.

" Окръжните магистрати напълно са споделили изводите на първоинстанционния съд за това, че анализът на доказателствената цялост, събрана досега, разрешава да се направи изводът, че не различен, а обвиненият е предизвикал на потърпевшата множеството пострадвания по главата, крайниците и тялото. Според правосъдния състав съществува и действителна заплаха той да извърши друго закононарушение, поради деянията му като персона с висока степен на социална заплаха ", се споделя в прессъобщение, оповестено на уеб страницата на Окръжен съд - Стара Загора.

От Апелативната прокуратура в Пловдив оповестяват, че наблюдаващият прокурор по делото е дал инструкции за правене на спомагателна здравна експертиза с оглед установяване типа и характера на породената телесна щета на потърпевшата. След правене ѝ той ще реши за взимане на съответна мярка за неотклонение с оглед публичната заплаха на осъщественото закононарушение и квалификацията на действието, написа Българска телеграфна агенция.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР