Временно беше блокиран международният път Е-79, който води към Дунав

...
Временно беше блокиран международният път Е-79, който води към Дунав
Коментари Харесай

Временно блокираха международния път Е-79 към Дунав мост

Временно беше блокиран интернационалният път Е-79, който води към Дунав мост . Протестиращи излязоха от две направления и блокираха придвижването, заяви БНР.

Блокадата продължи към 3 часа. Впоследствие протестиращите освободиха пътя поради идването на новия Видински митрополит Даниил.

Протестиращите желаеха действителни дейности и вдишване на отговорност за развиването на Северозападния район . Те упорстват за Решение на Министерски съвет, в което да се разгласи, че стартират процедурите за създаване на автомагистрала до Видин и тунел под Петрохан .

Правим го с ясното и чисто схващане, че това е бъдеще за децата ни, това е развиване за района, това е живот. Един човешки живот да спасим е доста, обявиха протестиращите.

Те останаха тук до идването на новия видински митрополит Даниил , който по-късно денем мина по същия път. Хората подвигнаха блокадата, с цел да се причислят към посрещачите.

Това е третият митинг. От регионалната администрация обявиха, че митингите са противозаконни, а от София до Видин ще има ново трасе на скоростен път . През март стартира процедурата по желание на реализатор за направлението Мездра-Ботевград, а през втората половина на годината и за сектора на територията на Видинска област . Ще стартира и предпроектно изследване за тунел под Петрохан.

Днешният митинг е трети по ред . Организатор е " Широка гражданска коалиция ". Според уредниците страната неглижира проблемите на Северозапада.

Другата гражданска организация - " Единни за смяна " считат, че митингът е краен акт на обезсърчение . " Ние не виждаме различен метод да накараме ръководещите да ни чуят и ние сме изпратили още на 10-ти януари писмо до държавното управление на Република България и писмо до министър-председателя, с което писмо ги уведомяваме за нашите протестни дейности и ясно показваме настояванията си ", съобщи Росица Кирова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР