Временни противоепидемични мерки са въведени на територията на Област Видин

...
Временни противоепидемични мерки са въведени на територията на Област Видин
Коментари Харесай

Въвеждат временни COVID мерки във Видинско за месец

Временни противоепидемични ограничения са въведени на територията на Област Видин за един месец със заповед на шефа на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) доктор Венцислав Владински, оповестиха от регионалната администрация.

Мерките са в действие от 28 юли и са годни до 26 август в това число.

Мерките включват носене на защитна маска в лечебни заведения, аптеки, оптики, в профилираните институции за даване на обществени услуги и в обществените услуги от резидентен вид за деца и възрастни; наложително съблюдаване на физическа отдалеченост от 1,5 м. на открити публични места, на които има скупчване на хора; постоянно проветряване и стерилизация на работните места; при опция и по преценка да се сътвори опция за работа в отдалечена форма, да се откри работно време с променливи граници или работа на смени; осъществяване на засилен утринен филтър в детски заведения за недопускане на деца с клинични признаци за COVID-19, както и за други остри заразни заболявания. 

Носенето на маски не е наложително за деца до 6-годишна възраст. 

Шест са новите случаи на инфектирани с COVID-19 пациенти в област Видин, 53 в област Враца и 23 в област Монтана през последните 24 часа, сочат данните на Единния информативен портал. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР