Временни противепидемични мерки се въвеждат от утре и в област

...
Временни противепидемични мерки се въвеждат от утре и в област
Коментари Харесай

Задължителни маски и в Пазарджик от утре -

Временни противепидемични ограничения се вкарват от на следващия ден и в област Пазарджик. Те ще важат един месец, повода е увеличение на случаите с COVID-19 и на заетостта на болничните кревати, както и постигане на Етап 1 от Националния действен проект за региона.  

Всички жители, когато се намират в лечебни заведения, аптеки, оптики, дрогерии, профилираните институции за даване на обществени услуги и в обществените услуги от резидентен вид за деца и възрастни, в публичен градски превоз, са длъжни да имат сложена защитна маска за лице.

Работодателите би трябвало да провеждат постоянно проветряване и стерилизация, да недопускат до работните пространства лица с прояви на остри респираторни заболявания - нараснала температура, главоболие, хрема, кашлица, затруднено дишане и други. При опция и по преценка да се сътвори опция за работа в отдалечена форма или да се откри работно време с променливи граници или работа на смени.

В заведенията и комерсиалните обекти би трябвало да се съблюдава отдалеченост от 1,5 метра сред хората. В детските заведения да не се позволяват деца с клинични признаци за COVID-19, както и за други остри заразни заболявания. В профилираните институции за даване на обществени услуги и в обществените услуги от резидентен вид за деца и възрастни би трябвало да се следи за съществуване на консуматори и личен състав с клинични признаци за COVID-19 и премахване на личния състав от работа до определяне на диагнозата и клинично излекуване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР