Временната комисия за проучване изпълнението на процедурата по избор на

...
Временната комисия за проучване изпълнението на процедурата по избор на
Коментари Харесай

Очаква се комисията по избор на нов тип боен самолет да препоръча рестартиране на процедурата

Временната комисия за изследване осъществяването на процедурата по желание на нов вид военен аероплан ще показа рекомендациите след няколкомесечната си работа. 

Очаква се комисията да предложи рестартиране на процедурата.

Проверката на процедурата стартира, откакто служебният кабинет „ Герджиков “ класира преди всичко офертата на шведската компания за новите самолети Грипен. И декласира португалската оферта за втора употреба американски изтребители Ф 16 по симптом „ скица за заплащане “. В отчета комисията е открила, че това е смяна на критериите, която не е одобрявана от Народното събрание.
Дни преди оповестението на отчета президент и министър председател влязоха в неприсъствен спор. Румен Радев сподели, че решенията на комисията са лобистки, процедурата се протака, а министър председателят бил измамен от своите съветници. Борисов пък изясни, че пазаруването на нови изтребители не е първостепенна задача за страната. А шведските самолети се съмнява, че са най-хубавите. Засега, министърът на защитата остава дистанциран от разговора. И уточни, че даже и при непълен рестарт на процедурата за пазаруване на нов вид военен аероплан, не значи, че декласираната оферта ще завоюва. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР