Временната комисия за полицейското насилие по време на протестите и

...
Временната комисия за полицейското насилие по време на протестите и
Коментари Харесай

Първо заседание на комисията за разследване на полицейско насилие и прилагане на СРС-та

Временната комисия за полицейското принуждение по време на митингите и подслушването на протестиращи се събра на първото си съвещание.

Депутатите взеха решение за подслушването да изискат информация от ГДБОП, Вътрешна сигурност в Министерство на вътрешните работи, ДАНС, ДАТО и Бюрото за надзор на СРС-тата.

Информация ще бъде желана още от Специализираната прокуратура и Специализирания углавен съд за претенции и позволения за използване на специфични разследващи средства.

По отношение на инспекцията за полицейско принуждение в началото ще концентрират вниманието си за събитията на 10 юли и 2 септември. Ще се желаят записи от всички охранителни камери в региона. Депутатите взеха решение още да потърсят записи и от камери на частни обекти, както и да изискат записите от боди-камерите на служителите на реда.

" И тук имам една релативно екзотична концепция, която се практикува доста на открито, у нас не. Но може би в този момент е моментът да я стартираме. Прессъобщение, в което да желаяме частни записи от жители с мобилните им телефони или камери, тъй като на митингите безусловно всеки втори снимаше, изключително в случаите с полицейското принуждение. Както и със Столична дирекция на вътрешните работи - да създадем проучване на частните камери в региона. Частните охранителни камери и отправим запитване към притежателите на камерите дали пазят записи от конкректните дати ", сподели Николай Хаджигенов, ръководител на краткотрайната комисия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР