Временна организация на движението се организира през 4-те дни на

...
Временна организация на движението се организира през 4-те дни на
Коментари Харесай

Ограничават движението през прохода Рожен за дните на събора, разкриват буферни паркинги

Временна организация на придвижването се провежда през 4-те дни на Роженския събор на територията на община Чепеларе, осведомят от общинската администрация.

Няма да бъде разрешавано паркиране на коли по основен път Чепеларе–Рожен. Ще се позволява директно прекосяване към к.к. Пампорово, от където също ще има проведен транспорт към Роженските поляни.

Няма да се позволява и придвижване със лични моторни транспортни средства от с. Проглед към Рожен, откакто се изпълни паркинга на Рожен, който е с потенциал за към 300 автомобила.

Улиците „ Чая “ и „ Перелик “ в Чепеларе ще бъдат еднопосочни и също ще се употребяват за буферни паркинги. Автогарата в Чепеларе ще бъде съществена спирка за транспорт на хора, само че при събиране на повече хора по буферните паркинги в покрайнините на града, те ще бъдат поемани непосредствено от там, оповестяват още от Община Чепеларе. Извозването ще стартира от 13.00 часа на 13 юли, четвъртък.

За дните от 14 до 16 юли е обезпечен транспорт от 7.30 часа до 01.00 часа, след което ще има разполагаем таксита.

На територията на град Чепеларе ще бъдат основани и други краткотрайни буферни паркинги.

районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи Чепеларе ще бъде мобилизирано в цялостен състав и стартира филтрирането на транспортните средства от 12.07.2023г. Те ще бъдат подкрепяни от Жандармерия и охранителна компания. Доброволци от община Чепеларе също ще се включат в организацията. По предварителни данни се чака в град Чепеларе да има паркирани близо 1500 автомобила.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР