Времената, в които кралят може да прави всичко, каквото пожелае,

...
Времената, в които кралят може да прави всичко, каквото пожелае,
Коментари Харесай

Колко похарчи кралското семейство за година

Времената, в които кралят може да прави всичко, каквото пожелае, без да дава доклад на никого, от дълго време са отминали. Британската монархия действа като компания, която всяка година би трябвало да показа доклад за разноските си.
 Принц Уилям, Кейт Мидълтън, принц Чарлз, Елизабет - най-големите разноски на кралското семейство от началото на 2022
Колко коства кралското семейство на данъкоплатците

Оказва се, че напълно не малко

Наречен Sovereign Grant, последният беше на 29 юни и обхващаше интервала от април 2022 година до март 2023 година Вече се сещаме, че в този откъслек от време се случиха много значими събития - Платиненият празник на Елизабет Втора, гибелта й през септември и встъпването в служба на сина й Чарлз.

Общо кралското семейство е изхарчило 107 милиона английски паунда, което е с 5 % повече от изхарченото за същия интервал предходната година. Докладът отдава това на " работата, обвързвана с измененията в Бъкингамския замък и разноските, свързани със промяната на ръководството, както и въздействието на показателя на потребителските цени, покачващ се с 10,1 % ".

От тази сума към 85 милиона се обезпечава от английските данъкоплатци, останалото от фондовете на монархията.
 Снимка 588204

Най-скъпото събитие за интервала е държавното заравяне на Елизабет Втора, излязло към 1.5 милиона паунда. За момента към момента няма данни какъв брой е излязла коронацията крал Чарлз и Камила, тъй като тя се състоя на 6 май и не влиза в отчетния интервал.

Като приход на крал Чарлз са посочени облагите от херцогство Ланкастър, което е благосъстоятелност на монарха. От него кралят получава близо 20 милиона английски паунда на година, пишат People.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР