Времената се менят Емил Василев преди 19 секунди 1 Сподели

...
Времената се менят Емил Василев преди 19 секунди 1 Сподели
Коментари Харесай

Според NVIDIA, разделителната способност в игрите вече няма значение – бъдещето е в ИИ-мащабирането

Времената се менят

Емил Василев преди 19 секунди 1 Сподели

Най-четени

ТелефониСветослав Димитров - 19:05 | 21.09.2023

Тайна функционалност на Android може да направи телефона ви по-удобен: просто задръжте пръста си върху екрана

ПрепоръчаноДаниел Десподов - 10:42 | 20.09.2023

Блогър откри тайвански чип на Realtek в съветски екран със 140 локализационни точки

АвтомобилиИван Давидов - 0:08 | 21.09.2023

Здравият разсъдък стартира да си пробива път. Още един авто производител заприказва за заплахите от безалтернативно, „ EV only “, бъдеще

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Digital Foundry разгласява забавен видеоклип в YouTube, който може да видите по-долу, и в който Якуб Кнапик от CD Projekt Red, както и Джейкъб Фрийман и Брайън Катандзаро от NVIDIA разискват внедряването на технологията DLSS 3.5 в Cyberpunk 2077, като засягат общите преимущества на мащабирането и рендирането благодарение на изкуствен интелект.

Вицепрезидентът на NVIDIA за приложни проучвания в региона на дълбокото образование Брайън Катандзаро съобщи по-специално, че стартирането на игра с естествена резолюция към този момент не би трябвало да се смята за гаранция за допустимо най-детайлна графика. Графичната промишленост за игри се движи към все по-голямо разчитане на реорганизация на изображения благодарение на изкуствен интелект и рендиране, основано на изкуствен интелект, твърди специалистът. Увеличаването на детайлността на графиката „ с груба мощ “ към този момент не е оптимално решение, защото законът на Мур е мъртъв. Това значи, че нараства нуждата от внедряване на интелигентни DLSS технологии – те ще оказват помощ за увеличение на детайлността и заобикаляне на все по-незначителния растеж на продуктивността при прехода от потомство към потомство на актуалните графични системи.

По отношение на Cyberpunk 2077 Якуб Кнапик от CD Projekt Red съобщи, че използването на трасиране на лъчи не би било допустимо без решенията на DLSS, изключително при мащабиране на изображения и генериране на фрагменти. Технологията DLSS оказа помощ да се усили маржът на продуктивността на графичните процесори, а Cyberpunk 2077 получи правдоподобна симулация на осветлението в действително време, която не би била допустима при обичайното рендиране.

Брайън Катандзаро счита, че технологиите за ИИ мащабиране на графиката на игрите в последна сметка може да размени напълно обичайното рендиране. Индустрията е осъзнала, че може да реализира повече благодарение на огромни масиви от данни, употребявани при образованието на ИИ, вместо да основава логаритми от нулата, т.е. да употребява обичайните способи за рендиране, счита специалистът.

Изглежда, че светът на игрите, какъвто го познаваме остава в предишното. Ако законът на Мур изгуби своята новост, тогава логаритмите на изкуствения разсъдък може в действителност да се окажат единствената гаранция за по-нататъшното развиване на 3D графиката и най-малко за NVIDIA създаването на подсистеми с ИИ в бъдещите видеокарти може да се окаже приоритет.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР