Времената на доминация от страна на Голямата тройка вече са

...
Времената на доминация от страна на Голямата тройка вече са
Коментари Харесай

Бивш шампион от Шлема: Джокович е възприеман от света като Дарт Вейдър

Времената на доминация от страна на Голямата тройка към този момент са към своя край. След 15 години на безусловно превъзходство от страна на Рафаел Надал, Роджър Федерер и Новак Джокович настъпи моментът, в който би трябвало да се сменят поколенията. Поне на това мнение е някогашния първенец от Шлема Джон Макенроу, който в скорошна медийна изява разяснява част от най-актуалните въпроси в тенис света, а ето какво тъкмо показа той:

" Спортът се нуждае от разнообразни характери, с цел да бъде любопитен. По-настоятелните и уверени обаче неведнъж се трансформират в неприятните. Омразата на почитателите се насочва по техен адрес, без значение от триумфите им. Такава е обстановката с Новак Джокович - той е възприеман от обществото като Дарт Вейдър на ATP Тура.

Ще бъде доста мъчно да не мислим за Голямата тройка и за метода, по който те оформиха нашия спорт през последните 15 години. Постигнатото от тях заслужава възторженостти, бих го определил като извънземно. Всеки от тях е спечелил по 20 трофеи от Големия шлем. Колко хора при започване на века смятаха, че това е допустимо да бъде направено даже от един състезател? Мислех, че моите седем трофея са огромно достижение, само че в този момент това не наподобява толкоз впечатляващо. Съвсем обикновено е да гледаме на Роджър, Рафа и Новак като на хората, които задават стандартите в актуалната ера.

Въпреки това обаче съм на мнение, че тенисът се нуждае от нови лица, тъй като бъдещето към този момент е тук. Голямата тройка няма да играят постоянно и е би трябвало да се примирим с това. Съгласен съм с Ник Кирьос, че тенисът се нуждае от повече колоритни персони и се надявам, че той ще е измежду водещите фигури в тура през идващите години, стига да стартира да показва повече дисциплинираност. Много ми харесва държанието и на Медведев. Той е необикновена и ексцентрична персона, разсъждава като шахматист. Това би могло да го изведе до върха. " - приключи Макенроу.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР