Време е Йорданка Фандъкова да поеме отговорност като кмет за

...
Време е Йорданка Фандъкова да поеме отговорност като кмет за
Коментари Харесай

СЕГА: Фандъкова да каже за парите на София

Време е Йорданка Фандъкова да поеме отговорност като кмет за протичащото се в Столична община. За това приканват от Сдружение СЕГА. То излезе със собствен видео клип, който слага редица въпроси за съмнителните практики в Столична община.

В публикувано видео Антони Тренчев, Настимир Ананиев и Марин Киров, част от лицата, подкрепящи сдружението и идеите му, повдигат съответни въпроси към столичния кмет Йорданка Фандъкова.

СЕГА търси отговори на няколко въпроса свързани с ръководството на Столична община и Столичния Общински Съвет (СОС). Общината се явява институцията с максимален бюджет в България - над 1,3 милиарда лв. на година, и голяма част от тях за финансови разноски.

Въпросите са следните:

1 Какво се случва в столичния инспекторат, който е под непосредствено послушание на кмета Фандъкова? Защо няма никакви регистри на актовете, които Инспекторатът издава? На кои компании ги издава и на какво съображение, има ли анулирани актове и какви са аргументите за анулацията?

2 Защо няма указател с гласуването на общинските съветници, с разбивка по гласуванията на всеки един консултант, по всяка една точка от дневния ред, както е в Народното събрание?

3 Защо публичното разискване и решение по какъв начин да се извърши ремонтът на бул. “Дондуков” се прави едвам през 2017 година, а публичната поръчка с техническо задание е извършена и извоювана през 2014/5 година?

4 Защо царува цялостно осведомително затъмнение по отношение на Центъра за градска подвижност (ЦГМ) и по-конкретно приходите и разноски на комерсиалното сдружение, чийто принципал е СОС?

5 Защо общината е поискала голямата сума от 5 млн. лева за образование и подкрепяне на структурите на общината в региона на ръководство на отпадъците, като хората от тази дирекция, които към този момент са назначени, би трябвало да са наети с нужните квалификации?

От сдружението припомнят, че Йорданка Фандъкова е заместник-председател на ГЕРБ, и не е съответно да се крие зад болшинството на столичния общински съвет, което също е на ГЕРБ и чийто началник кметицата де факто е.

Друг стеснителен факт, който акцентират от сдружението е, че през юли 2017 година съветниците на ГЕРБ и Българска социалистическа партия гласоподават дружно и в коалиция, 200 милиона евро за технологията за обработка на боклука на София. Изключително притеснителна е наклонността на единодушие сред тези две партии, при разпределението на огромни количества обществени средства.

Прожекторите би трябвало да бъдат ориентирани към Столична община и да осветлят протичащото се там и да дават бистрота на дейностите на кмет и общинските съветници.

Сдружение СЕГА упорства Йорданка Фандъкова обществено да отговори на повдигнатите въпроси.

Сдружение СЕГА беше учредено в края на септември 2017 година

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР