Време е да намалим червените линии и извиването на ръце

...
Време е да намалим червените линии и извиването на ръце
Коментари Харесай

ПП към коалиционните си партньори: Намалете червените линии и извиването на ръце

Време е да понижим " алените линии " и " извиването на ръце " и да продължим смяната. С тези думи в декларация от името на парламентарната група на „ Продължаваме Промяната “ (ПП) ръководителят й Андрей Гюров се обърна към сътрудниците си от ръководещото болшинство от „ ИТН “, „ Българска социалистическа партия за България “ и „ Демократична България “. Декларацията Гюров направи от парламентарната естрада за началото на новата пленарна сесия.

Нека не забравяме защо ни пратиха хората тук, да не забравяме, че сме един тим, който би трябвало да запретне ръкави за значимите промени, моли Гюров и уточни, че от „ Продължаваме Промяната “ разчитат на техните мощни и единни позиции в зала, в комисии и в работата на държавното управление.

Към опозиционните парламентарни групи на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, Гюров се обърна с думите, че до момента не са били градивна съпротива. По думите му те са работили срещу политическата непоклатимост на страната.

Гюров очерта и целите в работата на ръководещото болшинство и регистрира триумфите му през миналата пленарна сесия.

В декларацията се показва, че живеем в най-тежките за България и Европа времена за последните 70 години. Никой от нас не очаквал, че ще има война, галопираща международна инфлация и жестока енергийна рецесия. Дойде времето да заявим къде сме ние и да сложим на тестване ценностната си система. Всеки депутат през днешния ден носи голяма историческа и морална отговорност, през днешния ден сме изправени пред въпроса от коя страна на историята стоим - дали от страната на свободата, мира, демокрацията и благополучието или от страната на диктатурата, издевателството на жители и медии, неспазването на интернационалното право и избиването на почтени дами и деца в Украйна, съобщи ръководителят на ПГ на Политическа партия.

" Ще отстояваме ли българския интерес за енергийна самостоятелност, която ще ни освободи от ценовия шантаж на " Газпром ", на който сме подложени към този момент десетилетия. Изборът не би трябвало да е комплициран, в случай че агресорът не се месеше от години във вътрешните ни работи – не лееше отровната си агитация посредством медии и обществени мрежи и посредством купени от него дребни и огромни политически представители ", добави Гюров.

Какво следва за България – следва увереност. Досега ние от Политическа партия бяхме обсъждани като новите, неопитните, балансьорите. Това време свърши – партиите от обединението се сплотиха да пазят ползите на българските жители, да спрат корупцията и некадърността в ръководството, да вършат смели промени, да утвърдят България като мощен член на Европейски Съюз и НАТО. Затова оттук насетне всички би трябвало да знаят, че " Продължаваме Промяната " ще поеме водеща роля, роля, отредена ни от българските гласоподаватели като първа политическа мощ, съобщи ръководителят на ПГ на Политическа партия.

Обръщам се към съдружните сътрудници – оценяваме всичко, което свършихме дотук през тези пет месеца, макар ужасните рецесии и макар че бяхме задушавани от непрекъснатите саботажи на опозицията и техните токсични фрагменти, уточни Гюров.

Ние постигнахме доста, регистрират от " Продължаваме Промяната ". Като триумфи бяха визирани нарастването на заплатите на лекарите и медицинските сестри от 1 май с над 25 %, нарастването на учителските заплати от 1 април. Изплатихме големи обезщетения към бизнеса за ток и газ в най-тежката енергийна рецесия за последните години, помогнахме на крайните консуматори като наложихме краткотраен мораториум на цените на тока, означават още от Политическа партия.

Сред триумфите, които бяха посочени, е приемането на Плана за възобновяване и резистентност, приемането на бюджета. Ускорихме работата по интерконектора с Гърция и обявихме поръчка за разширение на газохранилището в Чирен – планове, които бяха затлачвани 12 години от Борисов, и в услуга на Путин, съобщи Гюров. Мислим за нашите възрастни хора - продължихме повишението на пенсиите, осигурихме добавки към пенсиите и великденска финансова поддръжка за всички пенсионери, възстановихме действителния парламентарен надзор, сподели още той. Отнехме бухалките и " преторианската армия " на основния прокурор Гешев, а Цацаров към този момент не е в Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество. Направихме КЕВР още веднъж способен регулатор, който следи за интереса на българския консуматор, а не обслужва непознати ползи, добави ръководителят на ПГ на Политическа партия.

Като цели в работата през новата пленарна сесия от „ Продължаваме Промяната “ означават, че най-важното за тях остава благосъстоянието на елементарния човек. Ще оказваме помощ на бизнеса, ще оказваме помощ на хората, съобщи Гюров. Той означи, че българите сме най-бедни в цяла Европа с помощта на 12 години застой. Знаем това и ще създадем по този начин, че да омекотим оптимално ценовия потрес, сподели още той.

Ще работим за скоростно осъществяване на законодателните промени, нужни за сполучливото осъществяване на Плана за възобновяване и резистентност, добави Гюров. Борбата с корупцията остава на фокус и през тази сесия на Народното събрание, съобщи той и добави, че на дневен ред е Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество. Предстои да бъде импортиран нов план на закон, посредством който тази комисия да бъде реформирана. Ще освободим управителния ѝ състав, съобщи Гюров и добави, че ще бъде основана нова комисия, с напълно нов състав, морал и професионализъм. Предстоят ни нови промени в Закона за правосъдната власт, посредством които европейските делегирани прокурори ще бъдат обособени в обособени структури, се показва в декларацията.

Нашият апел е страната, обществото и бизнесът да се обединят в името на България, обединяване, което би трябвало да бъде последвано и от политическите обединения, моли Гюров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР