Вредно ли е алуминиевото фолио?Алуминиевото фолио е незаменим помощник в

...
Вредно ли е алуминиевото фолио?Алуминиевото фолио е незаменим помощник в
Коментари Харесай

Вредно ли е алуминиевото фолио

Вредно ли е алуминиевото фолио?

Алуминиевото фолио е незаместим асистент в кухнята. С негова помощ елементарно и здравословно се подготвят месо, зеленчуци и риба, без да се употребява ненужно количество лой.

Приготвените във фолио артикули стават нежни и ароматни. Достатъчно е да сложите продуктите във фолиото, да добавите подправките и няколко капки лой и след няколко минути във фурната ще се получи ароматно и вкусно ядене, поучава

Когато се употребява алуминиево фолио за запичане на продуктите, отпада нуждата от дълго почистване на загорелите мазнини по тавата.

Алуминиевото фолио се употребява като похлупак за тавите, когато не желаете ястието във фурната да се препече. Достатъчно е да покриете тавата с парче фолио, с цел да предпазите ястието или сладкиша от прегаряне.

Алуминиевото фолио е комфортно за запазване на подготвени към този момент ястия – задоволително е да покриете с него тавата, и да я сложите в ледник, с цел да не се популяризира миризмата от това ядене върху останалите артикули.

Алуминиевото фолио, както е ясно от наименованието му, съдържа алуминий.

Топлинната обработка на артикули, които съдържат киселина – да вземем за пример домати, не е безвредна от здравословна позиция, в случай че се прави във фолио.

При подготвяне на артикули, съдържащи киселина, във фолио, се получава навлизане на алуминий в продуктите. Високите равнища на алуминий са нездравословни за човешкия организъм.

Излишъкът на метали в организма води до нарушение на работата на нервната система, може да провокира заболяване на бъбреците и на други значими органи.

Излишъкът на алуминий се отразява зле на нервната система и на мозъчните кафези и съгласно някои проучвания може даже да провокира болест на Алцхаймер.

Алуминият може да се отсрочва в тъканите и след известно време да стане причина за заболяване на мозъка. Излишъкът от алуминий може да провокира обриви по тялото, разстройства на стомаха и да аргументи увреждания на костите.

Но в случай че не готвите безусловно всеки ден домати и сходни артикули, които съдържат киселина, в алуминиево фолио, нямате учредения да се притеснявате за здравето си.

Ако алуминиевото фолио НЕ допира продуктите, а се употребява единствено като було на вашата тава, тогава няма здравословни опасности от неговото използванe.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР