Връзката между бизнеса и образованието е от ключово значение, за

...
Връзката между бизнеса и образованието е от ключово значение, за
Коментари Харесай

Huawei с важен принос за реализацията на специалисти по информационни и комуникационни технологии в България

Връзката сред бизнеса и образованието е от основно значение, с цел да могат студентите да се осъществят сполучливо на пазара на труда и да получат на практика познания и умения. Компанията Huawei си сътрудничи с български образователни заведения и дава своя принос за бъдещето на стопанската система ни.

Ректорът на Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи проф. Миглена Темелкова описа, че част от образованието на студентите им минава в действителна индустриална и бизнес среда. „ Нашите студенти се образоват непосредствено в най-големите телекомуникационни, IT и софтуерни световни водачи, какъвто неоспорим водач е да вземем за пример компанията Huawei. От друга страна, тези компании осъществяват в просветителния развой свои специалисти, които обезпечават практическите и лабораторните занятия. Така студентите ни получават на практика познания, умения и подготвеност от хора, които действително работят като инженери и мениджъри в одобрени корпорации. Най-важното, обаче, е, че студентите ни черпят опит от тези специалисти от практиката и по този метод са изцяло готови и съответни на условията на пазара на труда “, уточни тя.



Ректорът на Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи проф. Миглена Темелкова

Темелкова регистрира, че 93% от студентите на Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи работят още от втори курс в одобрени и мощни компании, които са безспорни пазарни водачи.

В съдействие с Huawei работи и Висшето транспортно учебно заведение „ Тодор Каблешков “. По думите на ректора – проф. Даниела Тодорова, няма различен метод студентите да се научат да ползват наученото в университета, с изключение на този да имат взаимоотношение с действителния бизнес.

„ Тази връзка е скъпа и ни разрешава да кажем, че на процедура няма безработни наши ученици, а доста от нашите студенти стартират работа по специалността си още преди да са приключили образованието си. Партньорството ни с Huawei излъчва към студентите, а и към цялата общност, няколко доста значими послания. Първо, то е още едно удостоверение за неразрушимата връзка обучение – бизнес – просвета. Второ, израз е на нашата грижа студентите да имат допир до „ същинския свят “ и то в лицето на една от най-големите високотехнологични компании в света.  И трето, считам, че установяването на партньорски връзки способства за издигането престижа и обществения облик и на двете страни “, уточни ректорът на ВТУ „ Тодор Каблешков “.

Тодорова регистрира огромен интерес при представянето на стипендиантската стратегия на „ Хуауей Технолоджис България “ пред студентите на висшето образователно заведение. „ За нас е горделивост и чест, че персонално изпълнителният шеф за България – господин Тери Ли беше посетител на две доста значими събития в календара на ВТУ „ Тодор Каблешков “ за 2022 година, а точно тържественото отбелязване на 100-годишниината на ВТУ и дипломирането на бакалаври, Випуск ‘2022 “, уточни още тя.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР