Враца. С наложено наказание приключи делото срещу Д.Й. (на 21

...
Враца. С наложено наказание приключи делото срещу Д.Й. (на 21
Коментари Харесай

Наложена е условна присъда на обвиняем за незаконно превозване на мигранти във Враца

Враца. С наложено наказване завърши делото против Д.Й. (на 21 години), притеглен към наказателна отговорност от Районна прокуратура – Враца за осъществени от него закононарушения по член 281, алинея 2, т. 1, т. 4 и т. 5, вр. алинея 1 и по член 345, ал.1 от Наказателен кодекс. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София .

Подсъдимият се е признал за отговорен за това, че на 8 октомври 2021 година, на основен път Е-79 в град Враца, след язовир „ Дъбника “, подкрепил 20 мигранти от Сирия и Ирак, да преминат нелегално през страната. За осъществяване на незаконното действие той употребявал лек автомобил, м. „ Пежо “, с инсталирани регистрационни табели, издадени за друго транспортно средство. Сред чужденците имало и едно лице, ненавършило 16-годишна възраст. С дейностите си Д.Й. целял да получи имотна полза.

Между отбраната на подсъдимия и Районна прокуратура – Враца е било реализирано съглашение, което съдът е одобрил. С определение на съда му е наложено наказване от 11 месеца „ отнемане от независимост “ с 3-годишен изпитателен период. То има последствията на влезнала в действие присъда.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР