Вратата към Шенген за България е широко отворена, заяви вътрешният

...
Вратата към Шенген за България е широко отворена, заяви вътрешният
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Вратата към Шенген за България е широко отворена

Вратата към Шенген за България е необятно отворена, съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев на брифинг след срещата на кабинета.

По думите му, на Съвета по правораздаване в Люксембург никой не е показал България като настоящ маршрут на противозаконната миграция. " Бяха посочени редица страни - Северна Македония, Сърбия Гърция, Кипър, даже Италия. Беше докладвано, че в Австрия главните мигранти са индийци и жители на Бурундия, само че не и такива, минали през нашите граници, което е в внезапно несъгласие с това, което настояват някои специалисти в страната ", каза Демерджиев.

" Това е разследване на напъните, които постави служебното държавно управление. Гласуваха се доста средства за по-доброто запазване на нашата сухопътна граница с Турция, наред с това Министерство на вътрешните работи свърши доста работа, тъй като ние бяхме предмет на експертна инспекция ".

Обратната връзка от 30 специалисти на Европейската комисия е, че страната ни се оправя чудесно.

" Единствената страна, останала ненапълно скептична, е Нидерландия. Но аз имам вяра, че при такава оценка в отчета, който чакаме на 21 октомври, отзивите ще са положителни. Вярвам, че задачата, която си поставихме България да бъде призната в Шенгенското пространство през декември, ще бъде реализирана ", сподели министърът.

Вярвам, че задачата, която си поставихме България да бъде призната като пълновръстен член на Шенгенското пространство до края на годината, ще бъде реализирана, предвижда още вътрешният министър.

Преди два дни Европейският парламент прикани Съветът на Европейски Съюз да гласоподава до края на годината решение за присъединението на България и Румъния към Шенгенското пространство. Резолюцията бе подкрепена с 547 гласа " за ", 49 бяха срещу, а 43 евродепутати се въздържаха.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР