Вратарят Валентин Обретенов, който е продукт на програмата на Уест

...
Вратарят Валентин Обретенов, който е продукт на програмата на Уест
Коментари Харесай

ЦСКА-София подписа с вратар от Уест Хам


Вратарят Валентин Обретенов, който е артикул на програмата на Уест Хам Second Chance Scheme, неотдавна е подписал професионален контракт с ЦСКА-София. С тази вест се хвалят от формалния уебсайт на “чуковете”, като го дават за добър образец за миналите през програмата надарени футболисти.

“Много съм благополучен от това до каква степен стигнах. Това нямаше да е допустимо без помощта на фондацията през последните две години. Винаги ще съм признателен за до момента ми с професионалния футбол и образованието в академията, както и окуражаването да играя в долните дивизии на Англия”, споделя пред уеб страницата Обретенов.

Second Chance Scheme е двугодишна стратегия за обучение и развиване във футбола, която дава опция на надарени футболисти на възраст сред 16 и 18 години да учат в британско учебно заведение, до момента в който упражняват в академията. Характерното за програмата е, че тя се явява като “втори шанс” за гении, които са без тим.

Мениджърът и шефът на програмата, надлежно Сам Тейлър и Браян Глоувър, също изрекоха задоволството си от контракта на младия вратар, като му пожелаха присъединяване в Шампионската лига в близкото бъдеще.

създател: Калоян Антонов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР