Вратарят на Милан Джанлуиджи Донарума е най-обещаващият млад талант във

...
Вратарят на Милан Джанлуиджи Донарума е най-обещаващият млад талант във
Коментари Харесай

Обявиха името най-обещаващия млад талант в Европа

Вратарят на Милан Джанлуиджи Донарума е най-обещаващият млад гений във футбола в този миг, се споделя в проучване на Футболната обсерватория на Международния център по спортни науки (CIES), помещаваща се в Университета в Нюшател.

Анализът е основан върху представянето на футболистите в последните две години, като най-възрастните са родени през 1998-а година.

Прави усещане, че 10 от топ 50 са оценени с пет звезди. Няма нито един състезател, който е от Централна или Източна Европа. Анализът от последните две години е завършен въз основата на изиграните минути на всеки от гениите и силата на шампионата, в което той се състезава.

След Донарума на 2-ро място се подрежда Албан Лафон- също вратар и той роден през 1999-а година в Буркина Фасо. Високият 193 сантиметра пазач има 85 мача за Тулуза и е юношески национал на Франция.

Следват Килиан Мбапе (Пари Сен Жермен и Франция), Кристиан Пулишич (Борусия Дортмунд и САЩ), Маланг Сар (Ница и Франция).

Всички тези футболисти имат сериозната опция да прекарат кариерата си в огромните шампионати на Европа, пишат от изследователският институт.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР