Вратарят на Левски - Николай Михайлов е част от селекцията

...
Вратарят на Левски - Николай Михайлов е част от селекцията
Коментари Харесай

Ники Михайлов: Направи се остро подмладяване в националния отбор, Левски може да се надиграва с Лудогорец

Вратарят на Левски - Николай Михайлов е част от селекцията на Ясен Петров за двете публични контроли на България против Катар и Хърватия. Стражът приказва пред " Хоризонт " и за идните мачове на " сините " за Купата на България против Лудогорец.

За националния тим

Добре сме, поисквам си всички да сме здрави. Започваме подготовката за едни две и влиятелни контроли за нас. Доста време националния тим не се е събирал поради зимната пауза и започването на шампионата. Това са публични дати и би трябвало да се представим по най-хубавия метод. Трябва да се представим добре и да имаме подготовка за срещите през юни месец, когато са мочовете от шампионата Лига на нациите. В тези срещи би трябвало да покажем най-хубавото лице на българския народен тим и да спечелим срещите си.
 Националите най-сетне отпътуваха за Доха
Националите най-сетне отпътуваха за Доха

Ще играят мач в събота и вторник

За мачовете в Катар

Ще желаеме да си сверим часовника, да забележим до каква степен сме стигнали с развиването си като тим, като форма, функционално положение. Има момчета в тима, които не играят постоянно. Има други, които се показват сносно. Връщат се млади момчета, които се показват сполучливо в чужбина. Някой от по-опитните момчета също са в положително положение. Направи се подмладяване, то бе остро, бързо, само че трябваше да се направи този преход. Имаше позитивни през миналите квалификации, както и не толкоз положителни резултати. Даде се късмет на доста хора, на огромен набор от футболисти, на всяка една позиция. Треньорът се е срещнал с цялостното положение на тези състезатели. И в този момент се гони обиграване на един състав, който ще може през юни месец да изнесе главната тежест на формалните мачове. Не може на всеки лагер да влизат по-нови 15 играчи. Така ще е мъчно да се обиграва състав на националния тим.

За травмата

Силно казано е, че е отшумяла травмата, която получих против Лудогорец. През второто полувреме в Разград при една обстановка изкълчих гален доста неприятно. Радостно е, че не е толкоз неприятно, колкото първоначално си мислех, че е. С доста терапия, възобновяване и помощ от медицинския щаб на Левски към този момент се усещам доста по-добре. С една подготовка излязох на терена, само че радостното е, че Левски завоюва против Локомотив и не допуснахме гол, завършихме срещата със суха мрежа. Успяхме да отбележим гол и да вземем трите точки. Това бе значимо за Левски. До края на постоянния сезон остават два мача против Пирин в Благоевград и Черно море в София. И в двете срещи ще гоним цялостен актив от точки. След това ще предстоят мачове в първата шестица, където ще гоним оптимално положително показване и предно класиране. Имаме сили по тази причина и естествено не последно място ще гоним спечелването на купата на България.

За Купата на България

Винаги имаш повече късмет в два мача. В една среща този късмет е малко по-малък. Вече показахме, че може да са надиграваме против Лудогорец. Те излизат против нас с куп чужденци. Само с Кирил Десподов и Спас Делев като българи измежду титулярите. Това си е тяхна политика, те избират какво да създадат и по какъв начин да се развиват като клуб. Какво не ни доближи да спечелим в Разгра? Може би по-добрата и дълга аварийна пейка в Лудогорец. В Разград направихме едно доста положително първо полувреме. И след почивката до 60-70 минута стояхме добре. След това имаше отмалялост. И двата тима направиха смени, само че техните смени направиха разликата. При нас това не се получи. В края имаше и малшанс. Получихме гол в последните секунди от статично състояние. Това бе и с огромна доза шанс. Срещата умерено трябваше да си приключи 1:1. В този мач нямахме шанс, само че се надявам за купата да имаме шанс в двата мача и да отстраним Лудогорец.

За Пламен Андреев

Професионалист съм и тук няма място за мусене от моя страна. Още първоначално Станимир Стоилов разгласи, че за купата ще пази втория вратар. Такава политика имат доста клубове в света. В Холандия и в Турция, където съм бил, се е правело по-същия метод. И няма защо да се дразня. Пацо го одобрявам като мой наследник и като доста добър другар. Виждам по какъв начин работи, с какъв капацитет разполага. Израства доста, само че има една приказка " бързай постепенно ". С него упражняваме доста, работим доста, разясняваме доста. Той в мое лице вижда само и единствено безрезервна поддръжка. Той е бъдещето, аз съм сегашното на Левски. Стъпка по-стъпка уповавам се нещата да се случат. Той е бъдещето на Левски. С поддръжката на всички в Левски той ще пази против Лудогорец. Аз ще съм до него и ще му пожелая да направи два феноменални мача.
 Зимните прехвърляния към този момент заработиха 9 точки на Левски
Зимните прехвърляния към този момент заработиха 9 точки на Левски

Мъри уцели в десетката
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР