Вратарят на Борусия Мьонхенгладбах Ян Зомер със сигурност ще напусне

...
Вратарят на Борусия Мьонхенгладбах Ян Зомер със сигурност ще напусне
Коментари Харесай

Гладбах сменя Зомер в друг швейцарец

Вратарят на Борусия Мьонхенгладбах Ян Зомер сигурно ще напусне клуба, било то в този момент или през зимата. 34-годишният пазач няма желание да възобнови контракта си, който изтича в края на сезона и желанието му е да премине в Байерн Мюнхен, написа " Скай ". Швейцарският национал към този момент е оповестил пред треньора и управлението желанието си, само че " жребчетата " не са подготвени да го пуснат в този момент, в случай че не му намерят заместител. 

От Борусия са се насочили към вратаря на Монпелие и съотечественик на Зомер - Йонас Омлин. Този трансфер обаче мъчно ще се случи в този момент, макар желанието на 28-годишният пазач за трансфер в Бундеслигата. Френският клуб ще води тежка борба за оцеляване в Лига 1 и не желае да се разделя със своя №1. Освен това цената на Омлин е към 10 млн. евро. 

Втората алтернатива пред Гладбах е различен швейцарец - Филип Кьон, от Република България Залцбург. Към момента управлението на немския клуб работи по привличането на Омлин. 

Тимът би желал да получи 10 млн. евро за Зомер от Байерн, само че баварците нямат никакво желание да платят тази сума за футболист, чийто контракт изтича след половин година. От " Алианц Арена " са склонни да дадат до 5 млн. евро за швейцареца. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР