Връщат картите за една линия на градския транспорт в София.

...
Връщат картите за една линия на градския транспорт в София.
Коментари Харесай

СОС с промени в градския транспорт, намаляват цената на картите за ученици, студенти и докторанти

Връщат картите за една линия на градския превоз в София. С препоръчаните промени цената на картите за възпитаници и студенти от 20,00 лева става 15,00 лева, а за докторанти от 35,00 лева – също на 15,00 лева Това ще важи за интервала от 01.02.2023 година до 31.12.2023 година, до когато е в действие постанавлението на Министерски съвет за обезщетения на цените на транспортните услуги. За същия интервал годишната карта за всички линии коства 180,00 лева, а децата до 10-годишна възраст пътуват гратис. Промените в Наредбата бяха признати от Комисията по превоз към Столичния общински съвет, а този четвъртък ще бъдат прегледани и по време на сесията на локалния парламент. Ако предложенията бъдат гласувани, могат да влязат в действие от 15 март, оповестиха от пресцентъра на СОС.

Предлага се въвеждането на облекчения за притежателите на електрически автомобили, като отпада условието за стикер за гратис паркиране, а издаденият им от КАТ зелен регистрационен номер да бъде задоволително изискване за гратис паркиране на територията на Столичната община. За към този момент записаните електрически коли не е наложителна подмяната на регистрационните номера, за тях се резервира досегашната процедура и се дава опция за подаване на заявление в ЦГМ за регистриране в указател.

Транспортната комисия гласоподава и предлагането да бъдат купени 6 използвани рейса от екологичен клас Евро 6, които да обслужват линиите до Витоша. Преди години Столичният общински съвет със свое решение даде единодушие за пробно въвеждане на рейсове до учебните заведения в централния регион на София. Бяха пуснати в придвижване линиите У1 и У2, а в този момент се планува маршрутите им да се удължат.

Подготвено еи съглашение, в което се планува нарастване на главните трудови хонорари на работещите в общинските транспортни сдружения със 150 лв. считано от 1 март и с още толкоз от 1 септември.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР