Връщането на учениците в училищата не беше прибързано. Образователната система

...
Връщането на учениците в училищата не беше прибързано. Образователната система
Коментари Харесай

Обмислят изграждане на общи дистанционни центрове за обучение при задълбочаване на епидемията

Връщането на учениците в учебните заведения не беше преждевременно. Образователната система е подготвена с всички насоки и правила, с цел да опазим живота и здравето на учениците и учителите, на родителите. Това съобщи Янка Такева - ръководител на Синдиката на българските учители (СБУ). По думите ѝ било предстоящо, че още първоначално ще се появят случаи на COVID-19 в учебните заведения.

Образователните институции са най-добре проведените да основат допустимо минимум рискова среда към децата, към учителите, тъй като те са в рискова категория и към родителите, изрази мнение доктор Юлиян Петров - ръководител на Синдикат " Образование " към КТ " Подкрепа ".

Според него няма потребност от въвеждането на нови ограничения. Тези насоки, които бяха направени, са доста всеобхватни. Допълнително всяко учебно заведение си има и свои правила. " Сега следва тяхното съблюдаване ", посочи той.

Обсъжда се построяването на общи отдалечени центрове за образование на деца от всички учебни заведения, чиито родители не желаят да ги пускат в клас или при задълбочаване на епидемията, заяви още водачът на Синдиката на българските учители Янка Такева в " Денят стартира ". Тя посочи, че сега се разискват промени в Закона за образованието.

Янка Такева - ръководител на СБУ към КНСБ: Дистанционният център би трябвало да образова децата от всички учебни заведения, които желаят да минава на електронно образование посредством разстояние. Но за това би трябвало в допълнение финансиране, по тази причина би трябвало образователни стратегии, образователни проекти да се създадат.

" Бих желала да подчертая разликите в методите на осъществяване на отдалеченото образование. Даже сега се вкарват и разнообразни избрания, кое е електронно, онлайн и дистанцинно образование. Има огромно значение то да се организира синхронно и има доста огромно значение дали отдалеченото образование се пробва да възпроизведе процеса в класната стая ", разяснява Иглика Иванова - родител и представител на Коалиция " Медийна просветеност ".

От Синдиката на българските учители желаят да бъдат отпуснати 20 млн. лв., с цел да бъдат закупени въздухопречистватели в класните стаи. Вече е била извършена среща сред просветния министър Красимир Вълчев, ръководителя на КНСБ Пламен Димитров и министъра на финансите.

" Специалистите споделят, че това са най-хубавите уреди, които могат да предпазят учителите, които в този момент са на първа линия, учениците и родителите ", аргументира настояването Янка Такева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР